Türk seramik sektörünün önde gelen firmalarından Kaleseramik, yılın ilk ihracatını Kanada, Hollanda, Rusya, Tayvan, Azerbaycan, Dubai ve Irak’a yaptı.
Çanakkale’nin Çan İlçesindeki Kaleseramik Fabrikaları’nda düzenlenen törende konuşan Kale Yapı Ürünleri Grubu Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Ergün, 2014 yılında 14 milyon metrekare seramik karo ihraç ettiklerini söyledi. Ergün, “Kaleseramik olarak bugün Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci en büyük seramik karo üreticisiyiz. Bu önemli seviyeye tek noktadan, Türkiye’den ihracat yaparak ulaştık. Şimdi İtalya’daki markamızın da gücüyle, uluslararası bir oyuncu olarak durumumuzu daha yukarıya taşıyacağız” dedi.
Kaleseramik’in 2014 yılında 79 ülkeye toplam 14 milyon 6 bin 200 metrekare seramik karo ihraç ettiğini belirten Selim Ergün, “En fazla ürün sevkıyatını İngiltere, İtalya, Kanada, İsrail, Almanya, Azerbaycan ve Suudi Arabistan’a yaptı. 2014’te Hong Kong bölgesinin yanı sıra Pakistan, Gana, Katar, Bahreyn, Gabon ve Uganda öne çıkan yeni ülkeler oldu. Kaleseramik olarak bugün Avrupa’dan Amerika’ya, gelişen Ortadoğu’dan Afrika pazarlarına kadar 400’ü aşkın ihracat noktamız bulunuyor. 100 ülkede Kale markalı ürünlerimiz satılıyor. Yeni yılın ilk gününde gerçekleştirdiğimiz sevkıyatla hızlı başladığımız 2015 yılında da ürünlerimizi dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaleseramik Fabrikaları Genel Müdürü Süleyman Soysal ve Kalenakliyat Müdürü Ahmet Sert’in yanı sıra fabrika yöneticileri ile çalışanların ve Kalenakliyat şoförlerinin hazır bulunduğu törende, kurban kesilmesinin ardından seramik karo yüklü TIR’lar yola çıktı. Törenden sonra Kaleseramik Havuzbaşı Tesisleri’nde kavurma ve pilav ikramı yapıldı.