AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, Kirazlıköprü barajının önceki hükumetler tarafından yapılan yanlış projeler nedeniyle geciktiğini söyledi.
AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerine devam etti: Bu kapsamda son olarak Gökçekıran ve Bayıryüzü köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Tunç, bölgeyi yakından ilgilendiren Kirazlıköprü Barajı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Milletvekili Tunç, “Eskiden siyasilerin görkemli temel atma törenleri yaptıklarını fakat bir türlü temeli atılan projelerin bitmek bilmediğini bunun bir örneğini de burada görüyoruz” dedi.
“EN GEÇ 2018’DE TAMAMLANACAKLAR”
Tunç, Bartın Karabük yolunun Kirazlıköprü Barajı üzerinden geçmesine rağmen projede unuttuklarını yapılan yanlış proje yüzünden baraj çalışmalarının geciktiğini ifade etti. İktidara geldiklerinde yapılan her projenin önlerini görerek yapıldığını söyleyen Tunç Kirazlıköprü Barajı’nda eski projeyi çöpe atmak zorunda kaldıklarını eski yüklenici firmanın tasfiye edildiğini ve yeniden proje yapılarak yapım ihalesi gerçekleştirdiklerini aktardı. Kirazlıköprü Barajı başta olmak üzere Kozcağız bölgemizde bulunan Kışla ve Kozcağız Barajlarının inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini de aktaran Tunç, 3 barajında en geç 2018 yılında da bitirileceğini söyledi.
“DOKTORLARI HASTALARIN AYAĞINA YOLLUYORUZ”
Muhalefete de yüklenen Tunç, şöyle konuştu: “Biz iktidarı MHP’den devraldık. MHP iktidarında bu ülkede SSK hastanesine gittiğiniz zaman muayene olmak ayrı bir dertti, ilacını almak ayrı bir dertti. Onların döneminde ambulansın mazot parasını vatandaştan isterlerdi. Hastanedeki cenazemizin parasını ödemeden, senet imzalatmadan vermezlerdi. Şimdi dileyen herkes her istediği hastanede tedavi olabiliyor. Eskiden bu köylerden diyaliz hastaları Zonguldak’a veya Ankara’ya haftada 3 sefer gider gelirdi. Sağlam bir insanı gönderseniz hasta olurdu. O dönemlerdeki sağlık çilelerini unutmadık. AK Parti geldi, insana değer verdi. İşte AK Parti farkı budur. AK Parti hastane ve sağlık merkezine gelemeyen yaşlı hastamızın ayağına doktor gönderen partidir. AK Parti bıçak parasını sona erdirdi. Suyu olmayan, yolu olmayan köyümüz kalmasın diye çalıştık.”