AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan temayül yoklamasının ardından 31 Ocak’ta gerçekleştirilecek AK Parti Manisa İl Kongresi’nde, il başkan adaylığına Zülfikar Gürcan gösterildi. Kongreye, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı bildirildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan, düzenlenen basın toplantısıyla il başkanı adayı olduğunu resmi olarak açıkladı. AK Parti Manisa İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen adaylık açıklamasına çok sayıda partili katıldı. Toplantıda ilk söz alan mevcut İl Başkanı Murat Baybatur, 31 Ocak 2015 tarihinde Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak kongrede aday olmayacağını yineledi. Yeni il başkan adayının belirleme sürecini anlatan Baybatur, “İl başkanı adayımızı belirlemek için öncelikle temayül yoklaması gerçekleştirdik. İl başkanlığına aday 13 arkadaşımız genel merkezimize davet edildi. Genel koordinatörlüğümüzle birlikte eleme çalışması yapıldı ve aday sayısı 5’e düşürüldü. Bu arkadaşlarımızla birlikte Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’yla beraber mülakat gerçekleştirdik. 31 Ocak’ta yapılacak kongremizde il başkanı adaylığına Zülfikar Gürcan isminde karar verildi. AK Parti 2001’den itibaren önemli çalışmalara imza atmış bir siyasi partidir. Manisa’da bizden önce birbirinden kıymetli il başkanlarımız görev yaptı. Bundan sonraki süreçte Zülfikar Gürcan, Manisa’da birlik ve beraberliği sağlayarak 2015 genel seçimlerinde Manisa’da AK Parti’yi birinci parti yapacaktır. Önümüzdeki sürecin Manisa’mıza ve partimize hayırlar getirmesini diliyorum. Diğer aday arkadaşlarımıza da onurlu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
“BU BENİM İÇİN BİR ONURDUR”
AK Parti Manisa İl Başkan adayı gösterilen Zülfikar Gürcan, yoğun ve meşakkatli bir süreci geride bıraktıklarını belirterek, “AK Parti Manisa İl Başkanlığı görevini geçmişte yapmış bir arkadaşınız olarak yeniden bu görev şahsımıza verildi. Bu benim için bir onurdur. Ülke tarihimizin son 12 yılına baktığımızda dolu dolu ve hizmetlerle geçen bir hükümetin Manisa İl Başkanlığı görevinin yeniden şahsıma verilmesi ben ve kuracağım ekip için onurlu ve şahsiyetli bir görev olmuştur. AK Parti bugün yalnızca ülkemizde değil, dünyada gündemi belirleyen bir siyasi hareket olarak ülkemizin Manisa’da yaşayan insanları olarak üzerime düşenin fazlasıyla yapacağız. Şehrimizin en ücra köşesine kadar her insanımıza hizmet götürmek için azami derecede çalışacağız. Köyde, şehirde, mahallede yaşayan her Manisalıya en iyi hizmetin gitmesi için çalışacağız. Manisa bizim için yaşadığımız bir şehirden öteye geleceğe taşıyacağımız bir sevda olmalıdır. ” diye konuştu.
KONGREYE DAVUTOĞLU DA KATILACAK
31 Ocak Cumartesi günü yapılacak kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağını belirten Gürcan, konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun onurlandıracağı 5. olağan kongremiz Manisa’nın 2023 yılına ve gelecek yıllara yürüyeceği birlik ve beraberliğin şenliği olacaktır.”