DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, okulunun başarılı öğrencileri arasında yer almasına rağmen yüzde 60 işitme kaybı nedeniyle sorunlar yaşayan 17 yaşındaki Fatma Karet'in tedavisini üslenip işitme cihazı aldı. Yaşadığı sıkıntıyı geride bıraktığı için yüzü gülen Karet, öğretmeniyle birlikte Başkan Gürlesin'e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Bir süre önce ilçedeki okulları gezen AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Uzunpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi'ni ziyaretinde; Fizik Öğretmeni Yücel Zeytincik'ten, 11'inci sınıf öğrencisi Fatma Karet'in yıllardır işitme sorunu yaşadığını ve pahalı olan işitme cihazı ailesinin alamadığını öğrendi. Derslerinde çok başarılı Karet'in eğitim hayatına işitme sorununun olumsuz yansıdığı kaydedildi.
7 BİN LİRALIK CİHAZ ALINDI
Başkan Güresin, destek sözünü yerine getirdi. Belediye personelinin eşliğinde Karet, muayene oldu. Doktorların yönlendirmesiyle genç kızın ihtiyaç duyduğu 7 bin lira değerindeki işitme cihazı satın alındı. Duyma sorununu geride bıraktığı için yüzü gülen Karet, Öğretmeni Zeytincik ile birlikte Başkan Gürlesin'i makamında ziyaret etti.
TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Başkan Gürlesin'e duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Öğretmen Zeytincik, "Okulumuzu ziyarete geldiğinizde derslerinde çok başarılı olan genç kızımızın durumunu size aktarmıştık. Maddi açıdan bayağı yüklü bir yardıma ihtiyaç vardı. Çok kısa sürede desteğinizle tedavi ve işitme cihazı alınarak Fatma Karet sağlığına kavuştu. Fatma'ya yeni bir dünya açtığınız ve yüzünü güldürdüğünüz için teşekkür ediyorum" dedi.
Lise öğrencisi Fatma da, "Siz yardım etmeseydiniz işitmeyen bir dünyaya adım adım yaklaşıyordum. Sayenizde dünyam değişti. Hayatım değişti. Sesleri bana geri verdiniz, eğitim hayatımda önümü açtınız. Çok teşekkür ediyorum" dedi.
"KIZIMIZIN MUTLULUĞU BİZLERE YETTİ"
Fatma Karet'in durumunun kendisini çok etkilediğini kaydeden Başkan Gürlesin, "O gün bana az duyduğu ve giderek daha da az duymaya devam ettiği belirtildi. Sahip çıkılması gerekiyordu. Ayrıca kızımız çok da başarılıymış. Bizde duyarlılık göstererek konuyu değerlendirdik. O gün ismini aldık ve sonraki süreci adım adım takip ettik. Tedavisi yapıldı ve işitme cihazı alındı. Kızımızın mutluluğu bizlere yetti. Amacımızda buydu. Kızımızın, ailesinin ve öğretmenlerinin mutlu olması hedefimizdi. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Sizleri sevindirebildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

FOTOĞRAF