475 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin inşaatında çalışan 250 işçi, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi alarak sertifikalarını aldılar. Mesleki deneyimlerini belgeleyen işçilerin sertifika törenine Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Ahmet Üğe, EMT İnşaat Proje Müdürü Uğur Çelik, İş Güvenliği Uzmanı Fırat Kuzucu ve işçiler katıldı.
EMT İnşaat Proje Müdürü Uğur Çelik, işe başladıkları il günden bu yana iş güvenliği ile ilgili Fırat Kunuzu ile istişareler yaptıklarını belirtti. Çelik, “Türkiye’nin gündeminde iş sağlığı ve iş güvenliği kanunların ve yasaların sürekli yenilenmesi ve iş kazalarının önüne geçilmesi için bu konuların sürekli denetlenmesi şart. Biz de bunun ancak bir eğitim ile kazaların önüne geçilebileceğini düşünerek Menteşe İlçe Müdürlüğümüzün katkıları ile 60 saat süreli eğitim düzenledik. Kurs süresince burada çalışan arkadaşlarımız da kurslarımıza önem verdiler. Bu arkadaşlarımız bundan sonraki mesleki hayatlarında artık ellerinde mesleki deneyimlerini gösteren birer belgeleri oldu. Biz firma olarak bu tür eğitim ve kurslarımızı bünyemizdeki tüm işçi kardeşlerimiz için düzenleyeceğiz ve hedefimiz Bin işçimize bu belgelere sahih olmasını sağlamak” dedi.
Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Ahmet Üğe, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü kanalıyla eğitimlerin verildiğini belirtti. Üğe, “Muğla’nın en büyük yatırımlarından birisi bu hastane inşaatı. İş sağılı güvenliği son yıllarda ön plana çıktı. Biz Müdürlük olarak bizden talep edilen her türlü eğitime hazırız. Betonarme, demir ve kalıp iş kollarında kurslar verildi. Bu belgeler artık bundan sonra nerede çalışırsanız çalışın, mesleğiniz ile ilgili bir belgedir” dedi.
FI Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi sahibi A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Fırat Kuzucu ise Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olan iş kazaları ve bu kazaların önlenmesine amacı ile bu eğitimlerin önemli olduğunu dikkat çekti. Kuzucu, EMT firmasının bünyesinde çalışan işçilere yönelik düzenlediği bu kursun diğer firmalara da örnek teşkil etmesi açısından önemli olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından İş Sağlığı ve İş Güvenliği kursuna katılarak belge almaya hak kazanan işçilere sertifikaları verilirken, firma Proje Müdürü Uğur Çelik tarafından iş sağılığı ve güvenliği kurallarına en iyi uygulayan, örnek davranış gösteren iki işçiye altın hediye edildi.