Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, köy tavukçuluğunu geliştirmek amacıyla Temmuz ayında başlattıkları ‘Köy Tavukçuluğu Projesi’ kapsamında bugüne kadar 48 tavukçuluk tesisi kurulduğunu söyledi.
Cörüt, yaptığı açıklamada, köy tavukçuluğunun gelişmesini sağlamak, üreticinin ek gelir sağlamak amacıyla başlattıkları projenin başarıyla sürdüğünü ifade etti. Bugüne kadar 48 tesis kurulduğunu belirten Cörüt, bu tesislerde üretilen doğal köy yumurtalarının iç piyasaya satıldığını, aynı zamanda Oda olarak kendilerinin de satın alıp iç piyasa taleplerini karşıladıklarını belirtti.
Cörüt, “Proje ile yeri müsait olan, işletmecilik yapmak ve ek gelir elde etmek isteyen çiftçilere her türlü desteği veriyoruz. Kurulacak tesisin 80 metrekare kapalı alanı ve bir dönüm açık alan olmalı. Anlaşmalı olduğumuz bankanın sağladığı imkan ile çiftliğin kurulmasını sağlıyoruz. Çiftlik kurma işleminden sonra yine yüzde 50 indirimle çiftçi tavukları anlaşmalı olduğumuz firmalardan alıyor. Üretilen yumurtalar iç piyasa ihtiyacını karşılarken, biz de Oda olarak yumurtaları ‘Altınordu’ markası ile çiftçiden alıp pazarlama alanını geniş tutmaya çalışıyoruz. Yani bu işe giren çiftçi pazarı hazır, az maliyet, çok karlı bir yatırıma imza atmış oluyor” dedi.