Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Batman Müzesi’ne Batmanlılar ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Müzeler Haftası’nın açılış gününde müzeyi yüzlerce kişi ziyaret etti.
Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası, Batman’da da bir dizi etkinliklerle start aldı. Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Müze Müdürlüğü, Müzeler Haftası’nın açış programını Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Programa Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, kurum ve kuruluş müdürleri ile turizm sektör çalışanları ve sanatseverler ilgi gösterdi. Müzenin Batman’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran; “Müze, gelecek nesillere tarih bilincinin aşılanması, kültürel mirasının korunması noktasında olumlu katkılar sağlayacaktır” dedi.
MÜZE HAFTASONUNA KADAR ÜCRETSİZ
Konferans salonunda Müze Müdür Vekili Vehbi Yurt’un sunumunun ardından konuklar soluğu Müze Müdürlüğü’nde aldı. Yapımına 2010 yılında başlanılan ve geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılışları arasında hizmete giren Batman Müzesi kapılarını tüm halka bir hafta boyunca ücretsiz açtı. Batmanlıların ilk günden itibaren müzeye ilgi göstermesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Vali Yardımcısı Aksoy, “Batman örnek bir müzeye sahip oldu. 3 teşhir salonunun bulunduğu Müzemizde mesken tipleri, ölü gömme gelenekleri, eğitim uygulamaları ve Hasankeyf yaşam alanları müzemizin içinde yer almaktadır. Bir hafta boyunca halkımız ücretsiz müzeyi ziyaret edebilecekler” diye konuştu.