Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’in de katıldığı programda, görme engelli bir bayanın okuduğu şiir salonda duygusal anlar yaşattı.
Beyazay Derneği’nin, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirdiği ‘Engelli bir Arkadaşım Olsa’ konulu ilköğretim öğrencileri arasında resim, şiir kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada ilk 3’e giren öğrencilere ve yarışmaya katılan 125 öğrenciye düzenlenen program ile çeşitli hediyeler verildi.
TPAO Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’in yanı sıra Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açış konuşmasını Beyazay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ayla Pektaş yaparak, engellilerin yıllar boyu toplumda yok sayıldığını, engellilerin haklarının gasp edildiğine vurgu yaptı.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise konuşmasında, zihinlerdeki engellerin kalkması gerektiğini ancak böylelikle engellilerin anlaşılabileceğine işaret etti.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu konuşmasını bitirdikten sonra görme engelli bayan Semra Özen’i sahneye davet etti. Semra Özen, ‘Görmeyen bir kızın hikayesi’ adlı şiiri okudu. Şiirin okunduğu Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Ataberk başta olmak üzere salonda bulunan bir çok kişi göz yaşlarına hakim olamadı. Semra Özen’in şiirinin tamamlanmasının ardından Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Ataberk, Semra Özen’e sarılarak tebrik etti.
Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva engellilerin problemlerinin olduğunu ancak Dünya ülkelerine göre, Türkiye’nin iyi bir yerde olduğunu vurgulayarak, “Engellilik konusunda Türkiye Dünyanın en iyi ülkelerinden birisidir. Buraya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu sayesinde gelindi. Türkiye ekonomide 17. sırada olabilir, eğitimde şu noktada, sağlıkta bu noktada olabilir ama engelli hizmetlerinde ilk beşin içindeyiz” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, iktidarın engellilere yönelik hizmetlerinden bahsederek, “Engelliler noktasında istediğimiz seviyeye ulaşmak üzereyiz. Eksiğimiz gediğimiz olabilir, ancak çaresiz değiliz. Çünkü şunu gördük, ‘Çare sizsiniz dedik, çare biziz’ dedik. Hep birlikte bu sorunun altından beraberce kalkabiliriz” ifadelerini kullandı.
Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, “Engellilerin destekten çok duyarlılığa ve kendini anlayabilecek insanlara ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. İnanıyorum ki toplumda bu duyarlılık ve bu bilincin oluşturulması engellilerin bir çok problemini çözecektir” dedi.
Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Ataberk ise konuşmasında, şiir okuyan Semra Özen’e teşekkür ederek, “Unutulmamalıdır ki engelli bireyler her şeyden önce insanca yaşamak, insanca muamele görmek, onların en temel hakkı. Ayrıca bizlerle aynı haklara ve şartlara haiz eşit Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdırlar. Hayata katılma hakları öyle yada böyle her ne sebeple olursa olsun gasp edilemez. Devlete yani bizlere düşen en önemli görev, hayatı sizler için kolaylaştırmaktır” dedi.
Konuşmaların ardından çocuklara ödüllere dağıtıldı.