Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın ailesine taziye ziyaretleri sürüyor. Bugün de çok sayıda kişi aileyi ziyaret ederken, İl Müftüsü Ali Melek ile Ortodoks Kilisesi Papazı Coşkun Teymur ve Hristiyan vatandaşlar aileyi ziyaret ederek, başsağlığı dilediler. Ziyarette Müslüman ve Hristiyan vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerim’i birlikte dinleyerek, dualar ettiler.
Özgecan’ın toprağa verilişinin 7. gününde de Aslan ailesine ziyaretler sürüyor. Siyasiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ülke ve dünya genelinden Mersin’e gelen yüzlerce kişi, Özgecan’ın annesi Songül ve baba Mehmet Aslan’a taziye dileklerini iletiyor. Bugün İl Müftüsü Ali Melek’in ziyareti sırasında Mersin Ortodoks Kilisesi Papazı Coşkun Teymur ve beraberindeki Hristiyan vatandaşlar da aileye başsağılı dileklerini ileterek, acılarını paylaştı. Okunan Kur’an-ı Kerim’i birlikte dinleyen Müslüman ve Hristiyan vatandaşlar, İl Müftüsü Ali Melek tarafından yapılan duaya da birlikte el açıp, amin dediler.
AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ PAŞAYEVA: "BÖYLE OLAYLAR YAŞANMASIN DİYORUZ"
Aslan ailesine bir ziyarette kardeş ülke Azerbaycan’dan geldi. Bir dizi toplantılara katılmak üzere kente gelen Azerbaycan Tovuz Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva, Aslan ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti. Anne Songül ve baba Mehmet ile sohbet eden Paşayeva, ailenin acısını paylaştı. Çıkışta açıklamalarda bulunan Paşeyeva, "Çok büyük bir acı. Biz bu haberi ilk duyduğumuzda tabi ki insan olan herkes böyle bir acıyı rahat kabul edemez. Biz Azerbaycan olarak, Özgecan’ın kardeşleri olarak, onun anne ve babasının kardeşleri olarak o acıyı bizde yaşadık, o acıyı paylaştık. Buraya da Azerbaycan insanı olarak bizim de onların acılarını paylaştığımızı ilettik, sabır diledik, Allah’tan rahmet diledik. Böyle olaylar yaşanmasın diyoruz. Dünyanın her yerinde artan kadına şiddet bizi rahatsız ediyor. Artık Özgecan’ın fotoğraflardan bakan masum bakışlarını doğru anlamamız gerekir. Hepimizin daha çok çalışmamız gerekir. İnsanların içerisinde daha çok sevginin olması için, böyle olayların tekrar yaşanmaması için. O yüzden ailelerimizden başlayarak okullarımıza, okullarımızdan toplumumuza kadar büyüyen çocukların doğru yetiştirilmesi için daha çok çalışmalıyız. Çocukların ruhen ve maneviyende doğru yetişmesi için daha çok çalışmalıyız. Çünkü şiddete meyilli insanların artmaması gerekir. Kadına şiddet topluma şiddet demektir. Cennet annelerin ayaklarının altındadır diyoruz. Eğer cennet annelerin ayaklarının altındadır inancının sahibi olan bir toplum olarak hepimiz daha çok çalışmalıyız ki bu dünyada onlara cehennem yaşamasınlar. Daha çok cenneti bu dünyada da yaşayabilsinler" diye konuştu.