Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ta 10 yıl önce fil hastalığı nedeniyle 2 bacağı kesilen 42 yaşındaki Ali Rıza Sorgel, ayakkabı boyacılığı yaparak evini geçindiriyor.
Tokat'ta kent merkezi Örtmeliönü Mahallesi'nde yaşayan evli ve 1 çocuk babası Ali Rıza Sorgel'in, 10 yıl önce yakalandığı fil hastalığı nedeniyle sol bacağı diz üstünden, sağ bacağı ise diz kapağı altından kesildi. Bacakları kesildikten sonra yaşama tutunmaya çalışan Ali Rıza Sorgel, mesleği olan ayakkabı boyacılığını sürdürdü. Her 3 ayda bir engelli maaşı alan Sorgel, hem ev kirasını ödemek hem de evinin geçimini sağlamak için çalışmaya devam etti. Sorgel, her gün eşi Hasine Sorgel'in yardımıyla tekerlekli sandalyeyle Gaziosmanpaşa Bulvarı Namık Kemal Ortaokulu önüne gelerek burada tezgah açıyor. Burada akşama kadar müşterilerine hizmet eden Sorgel, yine eşi tarafından akşam saatlerinde evine götürülüyor.
"GÖZLERİM GÖRÜYOR, ELLERİM ÇALIŞIYOR"
İki bacağını kaybetmesine rağmen hayattan kopmadığını belirten Sorgel, 3 ayda bir aldığı bin 250 lira engelli maaşının ihtiyaçlara yetmediğini, aylık 235 lira ev kirası verdiğini söyledi. Sorgel, "Gözlerim görüyor, ellerim çalışıyor. Çalışıyorum, ekmek paramı kazanıyorum. Millete elimi açıp para istemiyorum. Yardım yapan zaten yapıyor. Ev kiramı, elektrik, su paramı karşılamak için çaba gösteriyorum. Evimin ihtiyacımı az buçuk karşılıyorum" dedi. Kent merkezinde sayıları artan dilencilere de tepki gösteren Sorgel, "Ben engelli olarak bu işi yapıyorsam, onlar sağlam olarak el açıp dileniyorsa ayıptır. Bana bakıp imrensinler" diye konuştu. Sorgel ayrıca, zabıtaların zaman zaman kendisine engel olduğunu bu konuda belediyeden yardım istediğini kaydetti.
9 aylık hamile olmasına rağmen eşinin yanından ayrılmayan 30 yaşındaki Hasine Sorgel ise, "Eşimi sevdiğim için ona her zaman destek oluyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI