Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi, mahkumlar için “Karanlıkta Yeşeren Düşler” projesi kapsamında cezaevi içerisine spor salonu yapıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Projeleri destekleri kapsamında 70 Bin TL bütçeli “Karanlıkta Yeşeren Düşler” projesi hayata geçirildi. Niğde E Tipi Kapalı cezaevi içerisinde yapılan spor salonu düzenlenen törenle açıldı. Cezaevinde kalan mahkumlar haftada 1 gün belirli saatler içerisinde spor yapabilecek. Spor salonunda yürüyüş aletleri, vücut geliştirme, masa tenisi ve dart sporları yapılabilecek.
Açılış törenine Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Cezaevi ve Adliye personelleri katıldı.
Törende konuşma yapan Cezaevi Öğretmeni Ali Çınar, Cezaevinde mahkumlara çeşitli dallarda kurslar verildiğini söyledi.
Çınar, Proje kapsamında futbol, voleybol, badminton, masa tenisi, dart kursları açılacağını, kursların bitiminde ise turnuva düzenleneceğini belirtti.
Çınar konuşmasında, “Suç işlemek sureti ile Ceza İnfaz kurumuna gelmek zorunda kalan ve belirli sürelerde ceza infaz kurumunda yatmakta olan hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumunda bulundukları süre içerisinde çeşitli şekillerde eğitime tabi tutarak salıverme öncesi, yeniden dönecekleri topluma ıslah edilmiş beden, zihin, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlık bir biçimde gelişmiş bir yapıya, özgür ve bilimsel düşünceye, geniş bir dünya görüşüne sahip insan hakları ve onuruna saygılı yapıcı, yaratıcı verimli kişiler olarak yetiştirmek suç işleme olasılığını azaltmaktadır. Ayrıca Ceza infaz kurumuna gelmeden önce madde kullanan gençleri, bu alışkanlıklardan kurtulmaları ve tahliyelerinden sonra tekrar madde kullanmaya başlamamaları için proje kapsamında seminer, konferans, grup çalışmaları ve bireysel görüşmeler yapılacak” dedi.
Konuşma sonrası spor salonu protokol tarafından açılarak hizmete sunuldu. Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, spor aletlerini tek tek deneyerek spor yaptı.