BURSALI sanayici Celal Sönmez’in babası Ali Osman Sönmez’in adını taşıyan Onkoloji Hastanesi’nin, Devlet Hastanesi bünyesine alınmasına karar verildi. Babasının adının yaşatılmasını isteyen Celal Sönmez, başka bir bölgede yapılacak yeni hastaneye Ali Osman Sönmez adının verilmesi için 50 milyon lira bağış yapma sözü verdi.
Sağlık Bakanlığı, Bursa’daki yeni hastanelerin düzenlenmesi ve yeni yatırım projeleri kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) eski Başkanı Celal Sönmez’in babası Ali Osman Sönmez’in yaptırdığı Onkoloji Hastanesi’ni, Muradiye Devlet Hastanesi bünyesine almaya karar verdi. Celal Sönmez, yeni düzenleme ile hastanedeki Ali Osman Sönmez tabelasının kaldırılmasına hem üzüldü, hem de yapım protokolüne göre bunun yapılamayacağını bildirerek itiraz etti.
Bunun üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Celal Sönmez ile görüşerek, yeni bir öneride bulundu. Yapılacak yeni Devlet Hastanesine Ali Osman Sönmez adının verilmesini öneren Bakan Müezzinoğlu, bunun için mevzuat gereği hastane bedelinin yarısının hayırsever tarafından karşılanması gerektiğini bildirerek, 200 milyon liraya malolacak yeni hastane için Sönmez’den 50 milyon lira daha bağış istedi. Eski hastane 50 milyon sayılacak, 50 milyon lira da bağış alınınca, hastanenin bedelinin yarısı karşılanmış olacaktı.
Teklifi kabul eden Celal Sönmez, babasının adının yaşatılması için 50 milyon liralık bağışı yapmak üzere geçen hafta Bakan Müezzinoğlu ile protokol imzaladı. Protokol imza töreninde 3 oğluna sağlık ve eğitim yatırımları için bağışta bulunmalarını vasiyet eden Sönmez, "Rahmetli babamın bir sözü vardı, ‘Bursa bana çok şeyler verdi. Ben Bursa’ya hak ettiği katkıda bulunamadım.' Onun bu sözü üzerine ne pahasına olursa olsun bu bağışı yapmaya karar verdim" dedi.
Babasının mantığıyla baktığında kendisinin de Bursa’ya borcu olduğunu kaydeden Celal Sönmez, şöyle devam etti:
“Varlık Allah’ın bir lütfudür. Bu lütfu elde eden kişi yani şanslı kişiye beraberinde sorumluluklarda yüklenir. Toplumsal fayda sağlamak için adeta görevlendirilmiştir. Ben böyle düşünüyorum. Bunu da tüm dostlarıma tavsiye ederim. Bu aşamada görevimi yapmaya çalışıyorum. Benden sonraki kuşaklar da umarım bu görevi devam ettirir. Veren el, alan elden daima üstündür. Bunu mümkün olduğunca gizli yapmakta fayda vardı. Doğrusu da budur. Ancak bu tür örneklerin zaman zaman duyurulmasında fayda olur diye düşünüyorum” dedi.
Sönmez, babasının yaptırdığı Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin devlet hastanesine katma talepleri gelince ismin kaybolacağı endişesi taşıdığını da ifade ederek, “Şimdi yeni yapılan bir protokol ile bu hastanemizi devlet hastanesine devredip yeni bir hastane yaparak babamızın ismini yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI