KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AK Parti Karabük milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Ocak 2008 yılından beri yürüttüğü görevinden, bugün itibariyle ayrıldığını belirtti.

KBÜ'nün ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, cumhuriyet kenti Karabük'e yakışan ve herkesin gıptayla bahsettiği bir üniversite konumuna gelmesinin gurur verici olduğunu vurgulayan Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum Karabük Üniversitesini gözüm arkada kalmadan çok değerli mesai arkadaşlarıma emanet ediyor. Üniversitemizin yoluna yine emin adımlarla devam edeceğine yürekten inanıyorum. Ülkemiz için bir milat teşkil eden 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu rehberliğindeki AK Parti'de, Yeni Türkiye'nin inşası ve ihyası adına devlet ve bürokrasi tecrübemi, akademisyen kimliğimle, milletimizin iradesi yönünde kullanacağım. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, kamu kurum ve kuruluşlarda görevli yöneticilere, sivil toplum örgütlerine ve tüm Karabük halkına teşekkür ediyorum."