Birleşik Metal İş üyesi 15 bin metal işçisi, MESS dayatmalarına karşı greve çıktı.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Birleşik Metal İş Sendikası üyesi 15 bin işçi greve çıktı. TAYSAD’ta bulunan Cengiz Makine’de başlayan grev, daha sonra birçok fabrikada çalışan işçilerin ve çeşitli siyasi partilerin desteğini aldı. Grevden dolayı Gebze Kent Meydanı’nda düzenlenen davullu zurnalı eyleme DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDK Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, HDP Eşbaşkanı Figen Üstündağ ve çok sayıda işçi katıldı.
Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Bugün bir tarih yazılıyor. Bu tarihi metal işçileri yazıyor. Bu ülkenin ekonomisini sırtlayan metal işçileri açlık sınırının altında çalışıyor” dedi.
Ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko bir konuşma yaptı. Metal işçilerinin almış olduğu grev kararının DİSK’in, işçi sınıfının ve emek hareketinin grevi olduğunu ifade eden Kani Beko, “Türk-İş ve MESS’e sesleniyorum. Sizlerin arkasında devlet var, hükümet var. DİSK’in ve metal işçisinin arkasında ise emek dostları ve işçi sınıfı var” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından grev yazısını fabrikaya asıldı. Fabrikalarda bulunan işçiler daha sonra Gebze Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Burada işçiler davul zurna eşliğinde halay çekti.