Samsun’da Büyük Anadolu Hastaneleri Grubu ’14 Mart Tıp Bayramı’nı verdiği yemek ile kutladı.
Serra Otel’de düzenlenen programa Hospital Park Grubu İcra Kurulu Başkanı Hakan Taşlı, Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu, doktorlar ve çalışanlar katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Hospital Park Grubu İcra Kurulu Başkanı Hakan Taşlı, "Bu akşam vesilesiyle özellikle son dönemlerde hukuki konularda hekim arkadaşlarımızın maruz kaldıkları davalar ve bunların yol açtığı maddi ve manevi hasarlar konusunda bizler de Büyük Anadolu Grubu Olarak ’mesleki sorumluluk sigortası’ üzerine bir tamamlayıcı sorumluluk sigortasını Samsun’da bir ilk olarak hazırladık. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.
Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu konuşmasında, "14 Mart 1827’de, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, ’Tıp Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir" bilgilerini verdi.
Konuşmasında hekimlere ve sağlık çalışanlarına seslenen Armutlu, "Çok yoğun çalışıyorsunuz, çok emek sarf ediyorsunuz, çok daha güzel bayramlara layıksınız. İnşallah bundan sonraki Tıp Bayramlarında birlikte oluruz" şeklinde konuştu.