Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1925’te kurulan Türk Hava Kurumu ( THK ) 90’ıncı yılını kutluyor. Gelecek nesillerin havacılık tutkusunu yitirmemesi adına adımlar atan ve düzenlediği çeşitli kurs, etkinlik gibi faaliyetlerle havacılık sektörünün gelişmesine katkıda bulunan Türk Hava Kurumu’nun Aliağa Şubesi Başkanı Sevil Köse, 90. kuruluş yılının mutluluk ve onurunu yaşadıklarını söyledi.
THK ALİAĞA ŞUBESİ’NDEN MODEL UÇAK KURSLARI
Türk Hava Kurumu Aliağa Şubesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Sevil Köse, yıl içerisinde birçok etkinliğe imza attıklarını belirtti. Havacılık tutkunu olan vatandaşların model uçak yapımı konusunda Aliağa Şubesine müracaat edebileceklerini belirten Köse, şunları söyledi: “Aliağa’da, model uçak kursu, havacılık sunumu ve havacılık gezisi gibi faaliyetleri gerçekleştirmekteyiz. Türk Hava Kurumu Aliağa Şubesi olarak Model Uçak Rehber Öğretmeni Seval Demir öncülüğünde, okullarda ve şubemizde model uçak yapımı konusunda kurslar verilmekteyiz. Başlangıç eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifika veriyoruz. 10 yaş ve üzerinde öğrenciler kursa ücretsiz olarak katılabilir. Bizlerde, kendi uçaklarını yapmanın heyecanını yaşayan öğrencilerin, o an ki mutluluğuna tanık olmamız bize yetiyor”
THK GENÇ KANATLARINI BEKLİYOR
Genç Kanatlar Topluluğu üyelerinin birçok aktiviteden ücretsiz faydalanabildiğini anlatan Köse, 16-22 yaş arası gençleri üye olamaya davet etti. Düzenlenen kurslarda katılımın gönüllük esasına dayalı olduğunu sözlerine ekleyen Köse, “Havacılık faaliyetleri ile birlikte THK’nın kurban deri toplama, fitre ve zekât yardım toplama faaliyetlerinde gönüllü çalışan genç kanatlar, ücretsiz verilen serbest paraşüt, yamaç paraşüt, planör, yelken kanat ve R/C model uçak kurslarına gitmeleri konusunda şansları artacak. Gençleri THK Aliağa Şubesine bekliyoruz. Çoğunlukla yaz döneminde açılan kurslarımız İnönü(Eskişehir), Karain(Antalya) ve Erzincan Havacılık ve Eğitim Merkezinde verilmektedir. Yemek, konaklama ve eğitim masraflarının THK Genel Başkanlığı tarafından karşılanmakta. Havacılık tutkunları eğitimler hakkında detaylı bilgiye www.thk.org.tr adresinin kurslar ve şampiyonalar kısmından ulaşabilirler. Gençlerimizi, 2011 yılında kurulan THK Üniversitesine de yönlendiriyoruz. Üniversitemiz hakkında da bilgi sahibi olmak isteyenler detaylı bilgiye www.thk.edu.tr adresinden ulaşabilecekler” diye konuştu.