Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de, üzerine benzin dökerek kendisini ve otomobilini yakmak isteyen 53 yaşındaki TIR şoförü İ.D., tazyikli su ve köpük sıkılarak etkisiz hale getirildi.
Evli ve iki çocuk babası TIR şoförü İ.D., saat 17.30 sıralarında 20 PT 865 plakalı otomobiliyle Denizli Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Otomobilin içi ve dışına benzin döken İ.D., kenidin ve aracını yakacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Geçen 4 Mayıs'ta da Ak Parti Denizli İl Başkanlığı önüne park ettiği TIR'ını ateşe vermek isterken, polisler tarafından güçlükle ikna edilip vazgeçirilen İ.D.'yi fark eden çevredekiler, durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. İ.D., olay yerine gelen polis ekiplerine, 29 bin liraya dorsesiz olarak satın aldığı ikinci el TIR'ın borcunu ödemesine rağmen, satın aldığı kişinin 17 bin liralık senetlerini iade etmediğini, evraklarında da eksiklik olduğu için taşımacılık yapamadığını belirtip, "Daha önce bu nedenle TIR'la birlikte kendimi yakacaktım. Ancak, sorunumun çözülmesi için yardım etme sözü verilmişti. Ancak, hiçbir sonuç alamadım" dedi.
Polislerin, bunun için otomobili ateşe verip, canına kıymasının çözüm olmadığını belirtip, iknaya çalıştığı İ.D., yarım saat boyunca direndi. Polis, İ.D.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanıp, otomobilin kapısı açarken, bu sırada itfaiye ekipleri de tazyikli su ve köpük sıkarak İ.D.'yi etkisiz hale getirip, otomobilden indirdi. Ekip otosuna bindirilen İ.D., ifadesine başvurulmak üzere Çınar Polis Merkezi'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLI