Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin Buldan Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gülbay, Büyükşehir Belediyesi Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (DESKİ) ait bir vidanjörün, ilçede gerçekleştirilecek festival öncesi fosseptik atıklarını Akyar Mevkii'nde yol kenarına döktüğünü söyledi. Konunun fotoğraflarla da belgelendiğini, zabıta ekiplerinin tutanak tuttuğunu belirten Başkan Gülbay, Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama istedi.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, DESKİ'ye ait bir vidanjörün ilçenin doğal güzelliklerinden Süleymanlı Yaylası'na giden yolda, Akyar Mevkisi'nde, dün saat 18.00 sıralarında kanalizasyon atıklarını yol kenarına boşalttığını söyledi. Olayı gören bazı vatandaşların ekiplerle tartıştığını ve durumu fotoğraflayarak belgelediklerini ifade etti.
'OSMAN ZOLAN ÇOCUKLUK ARKADAŞIM' 
İhbar üzerine zabıta ekiplerinin olay yerine giderek tutanakla kanalizasyon atıklarının yol kenarına boşaltıldığını tespit ettiklerini belirten Gülbay şöyle dedi:
"Bugün Buldan'da festival başlayacak. Bir gün önce DESKİ ekipleri yol kenarına kanalizasyon atığı boşaltıyor ve çevreyi kirletiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan (AK Partili), benim çocukluk arkadaşım. Olayın kasıtlı olduğunu düşünmek istemiyorum ama, DESKİ ve Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan açıklama bekliyorum." 
'MANİDAR GELİYOR'
Konuyu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ilettiklerini, belediye encümeninin de gerekli cezai işlemi uygulayacağını belirten Gülbay söyle devam etti:
"Ben başkanlık makamıma oturduğum gün parti rozetini çıkardım. Encümene AK Partili üye seçtik. Birinci önceliğimiz Buldan'a hizmet etmek. Ama nedense ilçelere kilit taşı dağıtılıyor, Buldan'a gelmiyor. Büyükşehir, başladığı Talat Tarakçı Parkı'nın düzenlemesini bir türlü bitiremiyor. İlçemiz için çok önemli olan festivalden bir gün önce Süleymanlı Yaylası yolu kenarına kanalizasyon atığı boşaltılıyor. Tüm bunların art arda yaşanması bana manidar geliyor."
Gülbay, ilçenin önde gelen sorunlarından birinin arıtma tesisi olduğunu, ilçenin kanalizasyonunun Bokluca Deresi Kanalı'yla Büyük Menderes'e aktığını belirterek, "Arıtma tesisisin yapılmasını Büyükşehir'den bekliyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI