KASTAMONU (AA) - Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, kent ormanının konaklamaya uygun bir turizm tesisi haline getirileceğini bildirdi.

Oyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağlık Mahallesi'nde 3 hektarlık bir alanda kurulan tesisin, statüsünün değiştirilerek ihaleyle kiraya verildiğini belirtti.

İlgili firmanın alana yeni tesisler kazandıracağını ifade eden Oyar, "Orman Genel Müdürlüğünce Abana Orman İşletme Şefliği sınırlarındaki C tipi kent ormanının statüsü yükseltildi ve A tipi mesire yeri konumuna getirildi. Bu seneye kadar ziyaretçilerine günübirlik kullanım imkanı sunan tesis, bundan sonraki süreçte doğaya uyumlu bungalov evler, restoranlar ve peyzaj çalışmalarıyla yeniden hayat bulacak" şeklinde konuştu.

Yatırımcı firmanın yetkilisi Mehmet Kayaçal da Abana'ya yakışır bir tesis oluşturmak istediklerini vurgulayarak, "Kısa bir süre içinde 30 adet ağaç bungalov ev, 2 katlı restoran, kır kahvesi, spor kompleksi ve yöresel ürünler standını inşa ederek, mevcut otopark sahasını genişleteceğiz. Hedeflediğimiz çalışmaların tamamlanmasıyla Abana'ya yakışır bir tesisi inşa etmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.