Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü haşereyle mücadeleye devam ediyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parklarda bulunan ağaçları mevsimsel ısınmadan dolayı artan haşerelerden korumak amacıyla başlattığı ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Adıyaman Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ağaç ve yeşilliğe zarar veren her türlü haşereye karşı şehir merkezindeki parklarda kimyasal mücadele başlattı. Çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, ilaçlama çalışmalarında kullanılan kimyasalların insanlar ve diğer canlılar üzerinde herhangi bir zararlı etkisinin bulunmadığının söylediler.
Çalışmaların program dahilinde devam ettiğini ifade eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, “Şehir merkezinde ilaçlama çalışmalarımız günlük olarak devam ediyor. Haşere ile mücadele için ekiplerimiz yoğun gayret içerisinde çalışıyorlar. Parklarımızda bulunan ağaçları haşerelerden korumak amacıyla zank ilaçlama yapıyoruz. Bu ilaçlamalarda kullanılan kimyasal ilaçların insan sağlığı için herhangi bir yan etkisi veya zararı yoktur. Vatandaşlarımız rahatça parklarda zaman geçirebilir” şeklinde konustular.