Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Kocaköy ilçe binasına yapılan ses bombalı saldırıyı sert bir şekilde kınadı.
Altaç, dün akşam saat 21.00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce AK Parti Kocaköy ilçe binasına yapılan ses bombalı saldırıyı kınayarak, bölgede son dönemlerde sokak vandalları tarafından hedef gözetmeksizin önüne gelen her yere zarar verildiğini söyledi. Altaç, “Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Vatandaşların canına, malına, kamuya ait yerlere, siyasi parti binalarına ciddi anlamda saldırılarda bulunmaktadırlar. Gözü dönmüş bu provokasyoncular dün akşam saat 21.00 sıralarında Kocaköy ilçe binamıza ses bombalarıyla saldırıda bulunmuşlar. Teşkilat mensuplarımızın parti binasında çıktıktan sonra yapılan bu saldırıda, hamd olsun ölüm ve yaralama olmadı. Sadece büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Daha önce ki dönemlerde de Teşkilat binalarımıza, seçim bürolarımıza defalarca ciddi saldırılara maruz kaldık. Teşkilat mensuplarına yönelik yapılan bu saldırılar ve baskıların amacı dava arkadaşlarımızı sokak eylemlerine çekilmek isteniliyor” dedi,
“EN İYİ BİLDİKLERİ İŞ YAKMAK, YIKMAK”
Uluslararası dinamiklerin oluşturduğu zeminde ortaya çıkan bu provokatörlerin yaptığı tahriklere aldanmayacaklarını ve tuzaklarına asla prim vermeyeceklerini ifade eden Altaç, “En iyi bildikleri iş yakmak, yıkmak olanlara karşılık, bizlerde en iyi bildiğimiz iş olan şehrimizi ve halkımızın gönüllerini inşa etmeye devam edeceğiz. Bazı siyasi çevrelerin söylemleriyle vatandaşlarımızı sokaklara davet ederek provokatörlere rahat bir zemin hazırlamaya çalışmaktadırlar. Buna Karşılık halkımızın sağduyusu bu kirli tezgahı bozacaktır. Kamu düzenin zarar görmemesi, halkımızın yakaladığı bu huzurunun bozulmaması için bu siyasi çevrelerin söylemlerine dikkat etmeleri ve sağduyulu davranmalarına gerekmektedir. Yapılan onca provakatif eylemlere rağmen kardeşliğimize zarar verilmesine asla izin vermeyeceğiz. Yeni ve büyük Türkiye yolunda bizleri kimse geri döndüremeyecektir” diye konuştu.