HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 16 askerden Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer'in Ardahan'ın Göle İlçesi'ne bağlı Eski Demirkapı Köyü'ndeki baba evine ateş düştü. Şehit babası Selahattin Hancer'in "Oğlumun bayramda yolunu bekliyordum cenazesi gelecek" sözleri, taziyeye gelen Vali Ahmet Deniz'i ağlattı.
Ardahan'ın Göle İlçesi'ne 12 kilometre uzaklıkta bulunan Eski Demirkapı Köyü'nde oturan Selahattin Hançer, 25 yaşındaki, bekar olan oğlu Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer'in şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Ardahan Valisi Ahmet Deniz, bu sabah Eski Demirkapı Köyü'ne gelip, acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. Türk bayrağı asılı evlerinde şehit babası ile görüşen Vali Deniz, "Devletimiz çok büyük. Birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.
Tayfur'un 7'si kız, 2'si erkek, 9 çocuğundan biri olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iki yıl önce katıldığını anlatan Selahattin Hançer, gözyaşları arasında şunları söyledi:
"Artık bu közün üzerine su döküp söndürelim. Benim ocağıma ateş düştü. Başka ocağa ateş düşmesin. Benim oğlum Kurban Bayramı'nda gelecekti. Oğlumun bayramda yolunu bekliyordum cenazesi geldi. Ben yandım başkaları yanmasın. Allah bu acıların üzerine bir su serpsin sonumuz barış olsun. Allah devlete zeval vermesin. Sabaha kadar asker benim kapımın önünde nöbet tuttu."
Şehit baba Selahattin Hançer'in sözleriyle duygulanan Vali Ahmet Deniz, gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Deniz, bir taraftan gözyaşlarını silerken, aileyi de teselli etmeye çalıştı. Vali Deniz, yanında oturan şehidin ağlayan kardeşi 23 yaşındaki Tayfun Hançer'i teselli etti.

FOTOĞRAFLI