Adıyaman Gölbaşı ilçesi Malatya karayolu üzerinde bulunan 10 dairelik binanın çekilmeyen doğal gaz hattı bina sahibinin tepkisine neden oldu.
Malatya karayolu üzerinde 10 dairelik bina yapan Ali İnce, yaklaşık 4 yıldır boş olan dairelerine doğal gaz olmadığı için kiracı gelmediğini belirtti. Doğalgaz dağıtım firmasına 3 yıl önce doğalgaz çektirmek için başvuran Ali İnce, 3 yıldan beri doğalgaz hattının çekilmesini bekliyor.
Ali İnce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık olarak 3 yıldır Ak Mercangaza dilekçe ile doğalgaz hattı çekilmesi için başvuruda bulundum. Masraflarını kendim karşılamak suretiyle, yapmış olduğum 10 dairelik binaya doğal gaz çekilmesi için uğraşıyorum. Ak Mercangaz’ın dağıtım istasyonu ile evimin arası yaklaşık 150 metredir. Bu kadar kısa bir mesafeye neden doğal gaz hattı çekilemiyor? Gölbaşı ilçesine iki kilometre uzaklıktayız. İlçenin en ücra yerlerine kadar çekilen ve hatta ilçe merkezine 5 kilometre uzaklığa çekilen bu hat neden dağıtım istasyonuna 150 metre uzaklığa çekilemiyor?“ dedi.
Ak Mercangaz yetkilisi ise, vatandaşın iddiasının aksine bahse konu olan güzergahın ana hat olduğunu, dağıtım hakkı olmadığını belirterek, “Orası dağıtım hattı olmadığı için oraya hat çekemeyiz. En yakın dağıtım hattı Kıyı restaurant önündedir. O bölgeye hat çekmemiz için tahmini olarak 80 ile 100 bin lira arasında maliyet gerekiyor. Oraya ancak ileriki dönemlerde hat çekilecek” dedi.