TRABZONSPOR’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Medicana Sivasspor’a 3-2 yenilerek elendiği olaylı maçın yankıları sürüyor. Medicana Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın, "Trabzonlular Sivas'a gelmesin" açıklamasına bordo mavili taraftarlardan yanıt gecikmeden geldi, "Trabzonspor taraftarı her yere gider. Yeter ki kanunlar çerçevesinde gitme yasağı olmasın" açıklaması yapıldı.
Trabzonspor'un Salı günü Medicana Sivasspor'a 3-2 yenildiği maçta kaleci Ertuğrul’un başının yarılması ve hakem Mete Kalkavan'a bordo mavili camianın gösterdiği tepkinin yankıları devam ediyor. Medicana Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın, Trabzonlular'ın Sivas'taki maça gelmemesi için Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) başvuracağını açıklamasının ardından, basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor taraftar dernekleri, kanunen bir engelleme olmadığı takdirde Sivas'a gideceklerini söyledi.
"ERTUĞRUL'UN BAŞINA PARA ATILMASINI TASVİP ETMİYORUZ"
Basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor taraftar dernekleri adına konuşan Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt, Medicana Sivasspor kalecisi Ertuğrul’un başına bozuk para atılmasını kesinlikle tasvip etmediklerini belirterek, "Çok üzücü bir olay. Biz zaten bu gibi yaklaşımlara kesinlikle karşıyız" dedi. Medicana Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın sözlerine de değinen Söğüt şunları söyledi:
"Trabzonspor taraftarının Sivas'a gidip gitmemesini söylemek Mecnun başkanın haddine değildir. Trabzonspor taraftarının gidebildiği her yere gidiyoruz. 4 büyük takım arasında taraftar yasağı olduğu için İstanbul'daki 3 büyük takımın maçlarına gidemiyoruz. Ama Sivas’a da gidiyoruz, Mersin’e de gidiyoruz. Trabzonspor taraftarı her yere gider. Yeter ki kanunlar çerçevesinde gitme yasağı olmasın."
BİRLİK ÇAĞRISI
Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt, TFF’nin Trabzonspor’a karşı tutumundan dolayı tüm camiayı birlik olmaya da çağırarak şu ifadeleri kullandı:
"Mevcut federasyon ve kurullarının göreve geldikleri günden bu yana Trabzonspor'a zarar vermekte olduğu aşikardır. Takımımız lehine bir iltimas değil, sadece adalet isteyen başkan ve yöneticilerimize verilen fahiş cezaların Türk futbol tarihinde ne örneği vardır ne de tutarlılığı. Tek suçu adaletsizliğe karşı isyan etmek ve hakkını aramak olan bir camiaya elindeki tüm argümanlarla saldıran, sözde Türk futbolunu yöneten kirli düzene isyan etmek dışında, Trabzonspor'a ve onu yönetenlere sahip çıkmak gereklidir. Şike sürecinde kafasını kuma gömenlerin, hakem odaları basıldığında sessiz kalanların, söz konusu Trabzonspor olduğunda cesaret timsali kesilmelerinin ardında Trabzonspor camiasının barışık olmamasının önemli etkisi vardır. Gün, kırgınlıkları rafa kaldırma, sevmeseniz dahi Trabzonspor yönetim makamına destek zamanıdır. Böylelikle Trabzonspor’a zarar vermek için fırsat kollayanlar, kendilerine çeki düzen verebileceklerdir. Aksi halde bu pervasız tavırlar uzun yıllar böyle devam edecektir. Tüm camiaya sesleniyoruz; Trabzonsporumuza düşman bu yapıya karşı birlik olmalıyız."
Söğüt, Trabzonspor kulübü ve ildeki sivil toplum kuruluşlarıyla da geniş kapsamlı bir toplantı yaptıktan sonra, protesto yürüyüşü düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
4 GÖZALTI
Bu arada Medicana Sivasspor’la oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında, sahaya çakmak, ayakkabı, davul tokmağı gibi yabancı cisimleri atanları yakalama çalışmaları sürdürülüyor. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Spor Büro Amirliği tarafından hem stadyumun güvenlik kameraları, hem de tribünlere yerleştirilen polislerin çektiği görüntülerde yapılan inceleme sonucunda 4 kişinin gözaltına alındığı ve bu kişiler hakkında 6222 sayılı kanun uyarınca işlem yapıldığı belirtildi. Görüntülerin incelemesinin sürdürüldüğü ve gözaltı sayısının artabileceği de vurgulandı.

FOTOĞRAF