Her ay birbirinden önemli sergilere ev sahipliği yapan Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi, bu kez genç heykeltıraşlardan Cem Erkal’ın ’Up is Down’ adını taşıyan sergisini İzmirli sanatseverlerle buluşturdu.
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden bu yıl mezun olan Cem Erkal’ın ilk kişisel sergisi olma özelliğini taşıyan ’Up is Down’ın açılışında sanatçıyı hocaları ve arkadaşları da yalnız bırakmadı. Tüketim toplumunun bireyi yalnızlaştırması, insanların yapay değerlere tutunmasını eleştiren sergisini izleyiciyle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirten Cem Erkal, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın sanata verdiği desteğe teşekkür ederek, "Bu imkanı bana sağladıkları için Konak Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bu benim hem okulda bitirme sergim hem de ilk kişisel sergim. Dört yıl boyunca yaptığım çalışmalardan farklı farklı parçalar koydum. Sergimle alakalı işlerin yanında dört yıl boyunca tecrübe edindiğim şeyleri de insanlarla paylaşmak istedim" dedi.
1992 doğumlu genç heykel sanatçısı Cem Erkal’ın metal malzeme ve demir çarkları bir araya getirerek etkileyici heykellere dönüştürdüğü ’Up is Down’ adlı ilk kişisel sergisi, 12 Mayıs’a kadar Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde açık kalacak.