MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki madenci aileleriyle biraraya gelen Manisa Baro Başkanı Ali Aslan, ailelere hukuki süreçle ilgili bilgi verdiklerini açıkladı.
Manisa Baro Başkanı Ali Aslan, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ender Ethem Atay, Danıştay önceki Başkanı Turgut Candan, Doç. Dr. Müslüm Akıncı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Şuğle ve Avukat Tülay Bekar, madenci ailelerine bundan sonra yaşanacak hukuki süreç ile ilgili bilgi verdi. Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda mağdur ailelerle bir araya gelen Baro Başkanı Ali Aslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, facianın yaşandığı günden itibaren ilçede adeta karargah kurduklarını söyleyerek, "Şehit madenci ailelerinin durumlarını görmek ve onlara yardım etmek için hukukçu arkadaşlarımla beraber yanlarında olduk. Dava Akhisar'da görülmeye devam ediyor. Mahkeme 15 Haziran'a ertelendi. Biz yine boş durmuyoruz. Ailelere yanlarında olduğumuzu bir kez daha söyledik. Bu olay insanın yaşama hakkını yok etmektir. Olayın hukuki yönü devam ediyor. Ailelerin en ufak sorunuyla ilgili basın mensuplarından destek bekliyoruz" dedi.
Somalı avukatlar, yaklaşık 15 ailenin katıldığı bilgilendirme toplantısına yeterince ilgi gösterilmediğinin altını çizdi.

FOTOĞRAFLI