Adana Ticaret İl Müdürlüğü’ndeki, ticaret şube müdürlüğü görevinden istifa ederek, AK Parti Adana Milletvekili aday adayı olan Mehmet Tanrıöver, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, Oto Lastikçiler Odası Başkanı Muhsin Teze ve Birlik Başkan Vekili Mustafa Göktaş ile Minibüscüler Odası Başkanı Nihat Sözütek’i makamında ziyaret edip çalışmalarını anlattı, esnaftan destek istedi.
Ankara’da Adana’nın sesi olmak için yola çıktıklarını, Adana esnafının Ankara’da sesi soluğu olacağını ifade eden Tanrıöver, “Şimdiye kadar Adana’da insan ayrımı yapmadan, kime yardımcı olunması gerekiyorsa olanak çerçevesi içerisinde el uzattık, bundan sonra da hizmetimizi Adana ve Adanalılar için en iyi şekilde yapacağım konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Hayatının her alanında insanlara yardım eli uzattığını belirten Tanrıöver, birlik odalarıyla sadece aday adaylığı sürecinde değil, geçmişinde ve bulunduğu konum içerisinde, her konuda iç içe olduğunu söyledi.
Tanrıöver, esnafla yıllardır iç içe bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, Birliğe bağlı Odaların sıkıntı ve sorunlar konusunda bilgisi olduğunu, 7 Haziran sonrası Adana’yı Ankara’da temsil hakkı tanınırsa, bu konularla yakından ilgineceğini ve esnafın sesi olacağı sözünü verdi.
Kazım Barışık, ve diğer Oda başkanları ise Tanrıöver’in ziyaretinden memnun olduklarını, esnafla ve onların dertleriyle ilgilendiğinin farkında olduklarını, bundan sonra da ilgileneceğinden şüphelerinin olmadığını dile getirdi.
Aktif 83 bin 434, kayıtlı 166 bin 356 üye sayısıyla Adana’nın en aktif meslek kuruluşu olan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Başkanı Kazım Barışık ise Tanrıöver’e, “Kapımız her zaman herkese açıktır. Biz temsil ettiğimiz teşkilat nedeniyle herkese saygılı ve eşit mesafedeyiz. Çünkü bizim esnaf ve sanatkarlarımız arasında da her partiye mensup ve her görüşü savunan insanlar var. Sizin için söyleyeceğimiz, hayırlı olsun, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun” diyerek başarı dileğinde bulundu.