Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, narenciye tüketimini artırmak amacıyla belediyelerin ruhsat verdiği gıda işletmeleri ve okullarda taze sıkılmış narenciye suyu satılacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı 3. oturumu Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında yapıldı. Meclis gündeminin 10. maddesine göre ’Narenciye ürünlerinin tüketimi’ görüşüldü. Maddede, belediyenin ruhsat verdiği restoran, kafe gibi gıda işletmelerinde taze sıkılmış narenciye ürünlerinin satışının mecbur hale getirilmesi teklif edildi.
Türkiye’nin pek çok kentinde taze sıkılmış meyve suları yerine gazlı içeceklerin tüketildiğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, Çukurova gibi narenciye üretiminin merkezi olan bir bölgede bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.
"Adana’nın kebap ve şalgama mahkum olması doğru değildir" diyen Başkan Sözlü, “Halk sağlığı açısından ve bölgeyi iyi sembolize etmek amacıyla, meclisin vereceği destekle bizim ruhsatlandırdığımız ya da ilçe belediyelerince ruhsatlandırılan yerlerde narenciye ürünleri sunulacak. Narenciye suyunu tüketmek, misafirlerimize sunmak ve bunun alışkanlığını iş yerlerimize yaymayı amaçlıyoruz. Adana’nın en önemli kebapçılarında bile narenciye suyu yok” şeklinde konuştu.
Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilen teklifin ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra tekrar meclis gündemine gelmesi bekleniyor.