2015 Yılı Mali Destek Programları bilgilendirme toplantıları başladı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı; 2015 Yılı Mali Destek Programı proje teklif çağrısının ilanıyla birlikte Erzurum, Erzincan, Bayburt il merkezleri ve bağlı ilçelerde bilgilendirme toplantılarını başlattı.
İlk toplantı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantısına Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Ajans Genel Sekreter Vekili Murat Karapınar, KUDAKA Proje Yönetim Birimi uzmanları, kamu kurumu, STK ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Genel Sekreter Vekili Murat Karapınar’ın ve ETSO Başkanı Lütfi Yücelik’in konuşmalarıyla başlayan program, Ajans uzmanlarının katılımcılara yönelik bilgilendirme sunumuyla devam etti. 2015 yılı mali destek programının öncelikleri, bütçesi, başvuru koşullarının anlatıldığı sunumun ardından programın soru-cevap bölümünde KUDAKA uzmanları katılımcıların sorularını yanıtladı.
KOBİ’LERİMİZİN VE GİRİŞİMCİLERİMİZİN CİDDİ PROJELERLE KUDAKA’NIN KAPISINI ÇALMASI GEREKİYOR
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve KUDAKA Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Yücelik konuşmasında KUDAKA’nın bölge müteşebbisinin bölgede kalkındırılmasını amaçlayan, istihdamı artırmayı planlayan, işlerini geliştirmek isteyen KOBİ’lerimiz ve kamu kuruluşlarının ve özel teşebbüsün bölgemiz için faydalı projelerine ciddi destek sağlayan çok önemli bir kuruluş olduğunu belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de bu kuruluşa aidat ödüyoruz. Yani üyelerimizden aldığımız aidatlardan KUDAKA ve benzeri kuruluşlara aidat ödüyoruz. Bundaki amacımız da üyelerimizin eğitimine, gelişimine, dünyayla rekabet edebilmesine katkı sağlamaktır. Odamız bünyesinde ayrıca, aynı amaç doğrultusunda bir Avrupa Birliği Projesi olarak başlayan ve bugün anonim şirket olarak hayatını sürdüren ve kendi ayakları üzerinde duran Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezimiz (ABİGEM) var. Üyelerimizin ve girişimcilerimizin KUDAKA ve KOSGEB gibi ABİGEM’den de faydalanmasını, özellikle proje hazırlanması konusunda bu kuruluşumuzdan destek almalarını arzu ediyoruz. Desteklerden faydalanmanın en önemli şartı projeleri gerçekçi ve tekniğine uygun olarak hazırlayabilmektir. Bunun için proje hazırlanırken profesyonel destek almak çok önemli. KUDAKA desteklerinde projeleri tamamen bağımsız elemanları değerlendirip ona göre puan veriyorlar. Projeler ne kadar ciddi ve tutarlı hazırlanırsa o proje daha yüksek not alıyor ve destek alma şansı o nispette artıyor. Yani burada herhangi bir kimsenin, müdahale etme gibi bir lüksü yok. Böyle bir ortamı da yok.
5 yıl içerisinde 1470 civarında proje yapılmış, bunlarda 470’ine 58 milyon lira destek sağlanmış. Bu rakamları daha da üst seviyelere için, işlerini geliştirmek isteyen KOBİ’lerimizin ve girişimcilerimizin ciddi projelerle KUDAKA’nın kapısını çalması gerekiyor. 2015 yılının destek programı açıklandı. Toplam 12 milyon liralık bu desteklerden faydalanmak için kollarımızı sıvayalım. Biz Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ABİGEM’le birlikte, işini geliştirmek ve istihdama katkı sağlamak isteyen herkesin yanında olduk, bundan sonra da olacağız. Tek arzumuz; el birliğiyle, gönül birliğiyle işletmelerimizi daha üst seviyelere taşıyalım.” dedi.