Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, ()- ÇANAKKALE'de düzenlenen 1'inci Motosiklet Festivali'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) katılan Türk Riders Kıbrıs ekibinin Başkanı Naci Kaya, 1200 kilometre uzaklıktaki Erenköy Şehitliği'nden Çanakkale Şehitler Abidesi'ne toprak getirdi. Naci Kaya, Şehitler Abidesi'nden alacağı şehit toprağını ise KKTC'deki Erenköy Şehitliği'ne götürecek.
Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı anma etkinliklerine özel 14-17 Mayıs tarihleri arasında ilk kez düzenlenen Motosiklet Festivali'ne katılmak üzere 6 kişilik ekip Kıbrıs'tan geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 11 Mayıs Pazartesi günü yola çıkan Türk Riders Kıbrıs Başkanı Naci Kaya, 14 Mayıs gecesi Çanakkale'ye ulaştı. Motosiklet grubu Radar Tepesi Mevkii Mutluluk Ormanı'nda festivale katılan diğer motosiklet gruplarıyla kamp kurdu.
Türk Riders Kıbrıs Başkanı Naci Kaya, 5 kişilik ekibiyle birlikte Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılına özel olarak Kıbrıs çatışmasının sembolü Erenköy Şehitliği'nden aldığı toprak ile Çanakkale'ye geldi. Türk Riders Kıbrıs Başkanı Naci Kaya, Çanakkale'nin kendileri için çok önemli olduğunu anlatırken şöyle dedi:
"Bizim de Kıbrıs'ta bir Çanakkalemiz var. Askeriyeden aldığımız izinle ve onların eşliğinde şehitlikten aldığımız şehit toprağını buraya getirdik. Buradaki şehitliğimize bu şehit toprağını serpeceğiz. Buraya getirdiğimiz toprağın aynı miktarını da şehitliklerden alıp, Kıbrıs'taki Erenköy Şehitliği'ndeki şehitlerimize serpeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI