2014 yılında yaptığı ihracatla 61 ilin nüfusunu geride bırakan ve dikkatleri üzerine çeken Torbalı Ticaret Odası (TTO), 35 kişilik heyetiyle Aydın’da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Heyet, yeni pazar oluşturmak ve ticari faaliyetleri artırmak için önemli görüşmeler yaptı. Yurt içi ve yurt dışı gezileri ile üyelerinin yeni pazarlar tanımasına imkan sağlayan Torbalı Ticaret Odası (TTO), yeni yılın ilk ziyaretini 35 kişilik heyetle, efeler diyarı Aydın’a yaptı. Heyet, Aydın’da yaptığı ziyaretlerde, iş dünyasının tanınmış temsilcileriyle bir araya gelerek, yeni pazarlar oluşturmak için bir takım görüşmeler gerçekleştirdi. İhracatta 61 ili geride bırakmasıyla dikkatleri üzerine çeken Torbalı Ticaret Odası (TTO), yaptığı toplantılarda Torbalı ekonomisini anlattı.
Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, yaptığı genel ziyaretlerde firmalarla yaptığı ihracatlara vurgu yaptı. Olgun, 2014 yılında 26 farklı sektörde 100 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, "Torbalı’dan 2014 yılında 863 milyon dolar ihracat yaptık. 2015 yılı hedefimiz bir milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak. Torbalı Ticaret Odası olarak lokomotif olmak istiyoruz. Sorunların çözümü, ilçenin tanıtımı, gelişime, üretime, istihdama, ticarete katkı koyabilmek adına çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Aydın’da model almamız gereken güzel çalışmalar var" dedi.
"ORTAK TİCARET YAPILABİLİR"
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ise, konuşmalarında Torbalı Ticaret Odası’nı tebrik etti. Ortak ticaret yapılabileceğini anlatan Bosnalı, şunları söyledi: "Verimli topraklarda yer almamıza rağmen son dönemlerde bir gerileme söz konusudur. Tarım, sanayi ve turizm alanında birçok değerimiz olmasına rağmen havaalanımızın olmaması yüzünden değerlerimizi tanıtamıyoruz. Havaalanımızın açılması için 2010 yılından bu yana mücadele ediyoruz. Sanayi alanında göstermiş olduğu ilerleme ile Torbalı’yı tebrik etmek gerekiyor. Birçok alanda faaliyet gösteren firmalarımızla ortak ticaret yapabilir, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaları sürdürebiliriz. Borsa olarak her konuda desteğe hazırız, ziyaretiniz için Borsamız adına teşekkürlerimi sunuyorum."