Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili adayı Figen Çalıkuşu, CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner ve ilçe yönetimiyle birlikte Kumluca’nın Büyükalan köyünde, köylülerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.
Köylüler, mahalleye dönüştürülmüş olan köylerinin feryadına Büyükşehir’in kulak tıkadığını, yapılan girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi.
Köylerde yol ve su sorunu gibi benzer sorunların yaşandığını ifade eden Çalıkuşu ise, “Cennet gibi bir köyün böylesine bozuk yolları olması buraya gölge düşürmektedir.Ayrıca şehre gidip gelen köylülerimizin can güvenliğini de tehlikeye atmaktadır. Görülüyor ki Büyükşehir Yasası köylerin sorunları çözümsüz kalıyor” dedi.
Binlerce belde belediyesi ve köylerin tüzel kişiliklerinin de yok sayıldığına dikkat çeken Çalıkuşu, “Biz bu yasa çıkarken, köylülerimizin önüne sandığı koyduk. Köylülerimiz mahalle olmak istemiyoruz köy olarak kalmak istiyoruz dediler. Biz insanımızın iradesine güveniyoruz. CHP iktidarında köylülerimizin isteği doğrultusunda yok sayılan tüzel kişiliklerini yeniden iade edeceğiz. Böylece yaşanan sıkıntılar son bulacak” diye konuştu.