Düzce Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi El Sanatları Öğrencilerinin birbirinden güzel eserleri görücüye çıktı. Öğrencilerin, 1 yıllık emekleri açılan yılsonu sergisinde yer aldı.
2014-2015 eğitim öğretim sezonunun sonu yaklaşırken, okullarda yıl sonu etkinlikleri de başladı. Bu kapsamda Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi El Sanatları öğrencileri de Düzce Belediye Sergi Salonunda yılsonu sergisi açtı. Öğrencilerin el emekleri göz nurlarının yer aldığı serginin açılışına İl Mili Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da katıldı. Yurtman stantları tek tek gezerek öğrencilerin eserleri hakkında bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürü Yurtman, meslek liselerinin yıl içinde yaptıkları faaliyetleri böyle etkinliklerde sergilediklerini belirtti.
Milli Eğitim Müdürü Yurtman, “Yılsonu yaklaştıkça okullarımızın yapmış oldukları yıl içerisindeki etkinlikleri, el emeği göz nuru meslek liselerimizin daha çok bu sergilerde daha çok kendilerini gösteriyorlar. Meslek liselerimiz de işte bugün burada örneğini gördüğümüz gibi sergilerde yıl içerisinde yaptıkları faaliyetleri el becerilerini sergiliyorlar. Bugün burada Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğretmenlerimi, öğrencilerimi gördüm ki hepsi çok başarılı. Veliler buraya güvenmiş çocuklarını vermiş okul idareci ve öğretmenlerim de çalışarak ı güvene karşılık vermiş. Öğrencilerimizde becerilerini ortaya koymuş. Herkesin bunları bütün Düzce’nin gelip görmesini isterim. Özellikle annelerimizin gelip görmelerini kendi becerilerini daha da geliştirmelerini isterim” dedi.
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Gamze Derdiyok, serginin 2 gün süreceğini belirtirken, okul aile birliğine destek amaçlı düzenlenen sergiden elde edilen gelirin okulun ve öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda kullanıldığını ifade etti.
Derdiyok, “Burada okulumuzda bulunan bütün alanların el emeği göz nuru çalışmaları var. Aynı zamanda yiyecek, içecek hizmetlerini çocuk gelişim bölümünün bize vermiş olduğu destekle de zabıta noktasında da şuan da kermesimiz devam ediyor. Sergimiz 2 gün sürecek. Aynı şekil de kermesimiz de zabıta noktasında 2 gün devam edecek. Hem sergimizde ki ürünlerimiz hem de kermesimizde ki ürünlerimiz satışa sunuluyor. Tamamı okul aile birliğine destek amaçlı. Okul aile birliğine toplanan paraları yatırıyoruz ve burada okulumuzun ihtiyaçları, öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılıyor. Şuan da giyim bölümümüzün ürünleri var onlar daha çok dikiş ağırlıklı. El sanatlarının ürünleri var. Takı ve yastıklarımız var. Cüzdanlarımız var. Kokulu taşlarımız var. Bu son zamanlarda çok revaçta bir alan, aile tüketici hizmetleri bu konuda bize destek veriyor. Yine çocuk gelişiminin okullarda kullanmış olunan materyaller konusunda bir çalışması var” şeklinde konuştu.
Birbirinden güzel ve ilginç, tamamen el becerisine dayanan eserlerini sergileyen El sanatları bölümü öğrencileri ise, sergide yer alan eserlerini anlattılar.