ELAZIĞ (İHA) – Elazığ merkeze bağlı Değirmenönü ve Korucu köyü sakinleri, evlerinin yakınına tavuk çiftliği kurulmasını protesto etti.
Elazığ’ın merkeze bağlı Değirmenönü ve Korucu köylerinde ikamet eden vatandaşlar, tavuk çiftliklerinin kötü koku yaydıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişi, açtıkları dövizler ve attıkları sloganlarla evlerinin hemen yanı başında açılan tavuk çiftliğinin kapatılmasını istedi. Elazığ-Bingöl karayolunun 30. kilometresinde bulunan tavuk çiftliğinin kapatılması için mahkemeye başvurduklarını anlatan köylüler, mahkeme sonuçlanmadan karşısında yeni bir tavuk çiftliğinin daha inşasına başlandığını ve bunun engellenmesi gerektiğini belirttiler. Köylüler adına konuşan Yener Yıldırım, özellikle yaz aylarında kötü koku yayan tesislerin kapatılması gerektiğini ifade ederek, "Ben 1984 yılından beri burada işletmecilik yapıyorum. Hemen 10 metre ileride bir tavuk çiftliği var. Bu bütün köylüyü rahatsız eden bir durum. Biz mahkemeye verdik ama henüz sonuç alamadık. Normal şartlarda yerleşim yerlerinin uzağında yapılması gereken tesisler maalesef evlere 5-10 metre uzaklıkta. Şimdi yeni bir tesis daha yapılıyor. Bu tesisin yapımının durdurulmasını istiyoruz" diye konuştu.
Eylem öncesi bölgede jandarma ekipleri tarafından güvenlik önlemi alındı. Sorunlarının çözümü için yetkililere çağrıda bulunan köylüler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.