Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, ()- TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sunan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, okulların açılmasına kısa bir süre kala Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde okulların, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğinin sağlanması için alınan önlemleri sordu.
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM'ye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. Okulların açılmasına kısa süre kaldığını, terörün yakıcı gölgesi altındaki eğitimcilerin ve öğrencilerin can güvenliği konusunda endişelerin devam ettiğini belirten CHP'li Arslan, "Yaşanan terör olaylarının ardından, ülkemizin birçok ilinde öğrenci ve öğretmenlerin okullara ulaşımı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim faaliyetinin sürdürülmesine ilişkin kaygılar ise sürmektedir. Bu eğitim öğretim yılında, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizdeki öğretmen, öğrenci, personel ve okul güvenliği nasıl sağlanacaktır? Bununla ilgili alınmış tedbirler nelerdir?" sorularının yanıtını istedi.
Güvenlik sorunu nedeniyle görevine gidemeyecek, atandığı halde görevine başlayamayacak durumdaki öğretmenlerle ilgili planlama yapılıp yapılmadığını da soran Arslan, "Güvenlik sorunu nedeniyle görev yerine gidemeyen, dolayısıyla öğretim faaliyetine başlayamayacak öğretmenler müstafi mi sayılacaktır? Bu özel dönemde görev yerine gidemeyen öğretmenlerimiz hakkında hangi idari işlemlerin başlatılması öngörülmekte, ne yönde bir uygulama düşünülmektedir? Yeni atanan öğretmenler ağırlıklı olarak Şanlıurfa, Van, Diyarbakır, Ağrı, Hakkari, Şırnak'a gönderilmektedir. Bu öğretmenlerimizin ulaşımı nasıl sağlanacaktır? İkametgahları için gerekli tedbirler alınmış mıdır? Taşımalı eğitim yapılan yerler başta olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki öğrenci ve öğretmenlerimizin okul ve ev ulaşım güvenliği nasıl sağlanacaktır?" diyerek Bakan Avcı'dan alınan önlemler hakkında bilgi vermesini istedi.

FOTOĞRAFLI