Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinde ikamet eden ve 65 yılda 3 bin 800 adet plak biriktiren 76 yaşındaki Tahir Anık, hayranı olduğu Türk Halk Müziği (THM) sanatçısı Selahattin Alpay tarafından telefonla aranınca duygu dolu anlar yaşadı.
“65 yılda 3 bin 800 adet plak biriktirdi” haberini televizyon kanallarında izleyen ünlü THM sanatçısı Selahattin Alpay, 76 yaşındaki Tahir Anık’ın telefon numarasına ulaşarak görüştü. Tahir Anık ise hayranı olduğu THM sanatçısı Alpay ile telefonda görüşürken duygu dolu anlar yaşadı. THM sanatçısı Alpay’dan gelen beklenmedik telefon görüşmesini büyük bir mutluluk ve heyecanla karşılayan Tahir Anık, konuşma esnasında sevinç gözyaşları döktü.
Tahir Anık, Alpay’ın telefon açmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu belirterek, kendisini ilçeye davet etti.
Daha sonra İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri ile telefonda görüşen THM sanatçısı Alpay, bir dönem oldukça popüler olan “Ahlatın Başındayım” müziğinin çalmasından etkilendiğini belirterek, Tahir Anık’ın davetine ise sıcak baktı.
Öte yandan, Tahir Anık’ın adres ve iletişim bilgilerini de not alan Alpay, fırsat buldukça plak sevdalısı Anık ile görüşeceğini söyledi.