Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ölümüyle ilgili, “Cumartesi günü ölen 12 Eylül askeri darbesinin başındaki Kenan Evren’in ölümü, tüm Cumartesi Anneleri’ne hediye olsun” dedi.
İran’da Ferinaz Xosrawani’nin tecavüzden kurtulmak için çalıştığı otelin dördüncü katından atlayarak yaşamına son vermesi nedeniyle HDP Kadın Bürosu önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP Muş İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş, HDP Muş Milletvekili Adayı Av. Burcu Çelik Özkan, HDP Kadın Örgütü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan HDP Muş İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş, devlet ve erkek terörüne lanet getirdi. Anneler Günü mesajı veren Çetinbaş, “Bilindiği gibi 12 Eylül askeri darbe ile Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren dün, yani cumartesi günü öldü. O yüzden Kenan Evren’in ölümü bütün Cumartesi Anneleri’ne hediye olsun” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Kongreya Jınen Azad (KJA) üyesi Dilşan Kaçar ise “Kürt kadını Ferinaz Xosrowani şahsında kadın onuruna ve halkımıza yapılan bu saldırı Mahabad’da bir isyana dönüşmüştür. Bu haklı isyan esasta İran devletinin onlarca yıldır Kürt halkına yaptığı zulme ve katliama karşı bir isyandır. Halkımız artık zulümleri kaldıramayacak düzeye gelmiştir” diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasından sonra tüm katılımcılar HDP Kadın Bürosu’na geçti.