GİRESUN (AA) - Yağlıdere ilçesine bağlı Ortaköy köyünde 5 kişide şarbon hastalığının görülmesi üzerine bölgedeki hayvanlara yönelik aşılama çalışması başlatıldı.  

Yağlıdere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölgede bulunan 13 haneden toplamda 25 büyükbaş hayvanı şarbon hastalığına karşı tedbir amacıyla aşıladı.

Ekiplerin, yarın ise bölgeye yakın bulunan Çakıl, Koyunalanı ve Yeniköy yaylalarında aşılama çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. 

Köy sakinlerinden İsa Arslan, yaptığı açıklamada, şarbon hastalığının köylerinde ilk kez görüldüğünü belirterek, "Kendimize ait 3 adet büyükbaş hayvanımız bulunuyor. Köyümüzde çıkan bu hastalıktan dolayı aile olarak tedirgin olmadık. Ekipler geldiği zaman hayvanımızın aşısını yaptırıyoruz. Genelde aşılanmayan hayvanlarda bu tip hastalıklar çıktığı söyleniyor'' dedi.

Vatandaşlardan Ethem Şahin ise hayvanlarına yapılan aşılama ile endişelerinin giderildiğini ifade ederek, ''Gereken tedbirler yetkililerce alındı. İnşallah böyle bir vaka bir daha köyümüzde yaşanmaz" diye konuştu.