Aydın Sanayi Odası (AYSO) Mehmet Yunus Şahin, Aydın sanayisinin ihracattaki payı ile ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.
Aydın sanayisinin ihracatta katma değer ile Ege’de birinci olduğunu belirten AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Aydın 750 milyon dolar ihracat yapan 250 milyon dolar civarında da ithalatı olan bir ildir. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 300 daha fazladır. Ege Bölgesi’nde ve hatta Türkiye’de bu nitelikte bir il çok azdır. Bu yönüyle Aydın tarıma dayalı ve diğer sanayi kollarıyla Ege’nin ve bölgenin parlayan bir yıldızıdır. Ege Bölgesi’nde ihracatta her ne kadar 4. sıradaysak da oluşturduğumuz katma değerle 1. sıradayız. Aydın’ın gelecek 10 yılda Ege Bölgesi’nde en önemli illerden biri olacağına inancımız sonsuz” dedi.
“YATIRIMDA CÖMERT DAVRANILMASINI İSTİYORUZ”
Aydın’a yapılacak her yatırımın geri dönüşünün mutlaka olacağını vurgulayan Şahin, “Türkiye’de iller arasında Aydın gelişmişlik bakımından 19’uncu sırada yer alıyor. Genel anlamda yatırımda, istihdamda ortalama 15. sıralarda seyrediyoruz. Türkiye geneline baktığımız zaman bu Aydın için kıvanç verici ve güzel bir sonuçtur. Bu tablonun tepeye doğru tırmanması yönünde devam etmesini istiyoruz. Bu yönüyle Aydın’a yatırımlar konusunda hükümetimizden biraz daha cömert davranılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.