Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı “İnvest in TR82” projesi, kamu yatırımları dalında üçüncülükle ödüllendirildi.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın projelendirdiği TR82 Bölgesi Yatırım Ortamı Tanıtım Platformu “İnvest in TR82” projesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2015 Verimlilik Proje Ödülleri” kapsamında kamu kategorisi dalında üçüncülükle ödüllendirildi.
“2015 Verimlilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Erkunt Traktör Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Erkunt Armağan, çeşitli kamu kurumu üst düzey yöneticileri ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Ödül töreninde konuşan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, verimliliğin insan hayatında, işletmelerde ve ülkenin bütününde temel ve vazgeçilmez bir kavram olduğunu belirterek, ayrıca vizyonu, sanayinin verimlilik temelli yapısal dönüşümünü hızlandırmak olan 2015-2018 Verimlilik Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladıklarını söyledi.
Konuşmanın ardından özel sektör kategorilerinde dereceye giren projelere, ödülleri verildi. Törende, özel sektör kategorisinde TUSAŞ, İnci Akü, Kale Seramik, Ereğli Demirçelik, Demirdöküm, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Çilek Mobilya ve Kardemir ödüle layık görülürken, kamu kategorisinde ise, İzmir Kemalpaşa OSB, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ödüllendirildi.
“İnvest in TR82” projesi ile üçüncülüğe layık görülen KUZKA adına ödülü Ajans Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu’nun elinden aldı. Ödül törenin ardından Kavranoğlu, sergi salonunda bulunan proje standlarını gezdi. “İnvest in TR82” standını da ziyaret eden Bakan Yardımcısı Kavranoğlu, Ajans Genel Sekreteri Ramazan Çağlar’dan proje hakkında bilgiler aldı.
Ayrıca törende, derece alan projelerin sunumları da yapıldı. “İnvest in TR82” projesinin sunumu ise, Proje Koordinatörü Serkan Doğru, Modül Koordinatörü Seniha Çetinel ve İletişim Koordinatörü Sinan Kacır gerçekleştirdi.