Batman Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, öğrencilerle sohbet etti.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’i, okul müdürü Mesut Yıldız karşıladı. Mesleki atölyeleri ve sınıfları gezen Çelik, öğrencilerle sohbet ettikten sonra, öğretmenlerden öğrenciler ve atölyeler hakkında bilgi aldı.
Yaptıkları her şeyin, öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için olduğunu belirten Çelik, "Çabamız sizin geleceğe daha güvenle hazırlanmanız ve iyi bir eğitim almanızdır. Sizde, bu sunulan imkanları en iyi şekilde kullanarak, daha çok çalışarak, size ait olan sorumluluğu yerine getireceksiniz. Birinci sınıf insan olduğunuzu asla unutmayın, gelişmiş ülkelerdeki insanlar nasıl çok çalışarak başarıyı yakalıyorlarsa, sizde çok çalışıp başarıyı yakalayabilirsiniz. Hatta isterseniz, çalışarak aşamayacağınız engel, ulaşamayacağınız makam olmadığını biliniz. Sizin çalışmanız önce sizi mutlu edecek, sonra ailenizi, çevrenizi ve tüm toplumu mutlu edecektir. Okulunuz neden bu ilin en başarılı okulu olmasın, olmaması için hiçbir neden yok. Başarıya inanacaksınız ve başarı için daha çok çalışacaksınız. Enerjinizi, zamanınızı en iyi şekilde kullanarak ve değerlendirerek hem başarıyı yakalayacaksınız, hem de sizden sonraki kardeşlerinize iyi birer örnek olacaksınız" diye konuştu.
Daha sonra okul idaresi ve okul aile birliği başkanı ile bir süre görüşen Çelik’e ziyareti sırasında, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Işık eşlik etti.