Elazığ’da ’Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’ nedeniyle kurulan stantlarda vatandaşlara trafik kazaları ve trafik kuralları hakkında bilgiler verilirken, simülatör araç ile uygulamalı olarak emniyet kemerinin önemine değinildi.
Elazığ’da öğretmenevi önünde ’Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’ kapsamında Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, Elazığ Emniyet Müdürlüğü, Elazığ Belediyesi ve Elazığ UMKE işbirliği ile stant kuruldu. Stantların açılısına Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Elazığ İl Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Özsoylar’ın yanısıra birçok vatandaş katıldı. Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek ve berberindeki heyet stantları gezerek incelemelerde bulundu.
Trafik Haftası nedeniyle etkinliklerin devam ettiğini belirten İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, "Valimiz başkanlığında valilikte de bir açılışımız oldu. Bugün de trafik emniyet ve jandarmanın stantlarını gezdik. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Burada gördüğünüz simülatör cihazını bu bölgede tek. Buradaki amaç da emniyet kemerinin önemine değinmektir. Gerçekten emniyet kemeri can kurtarıyor. Bununla ilgili bütün okullarımız ve gençlerimizi bilgilendirmek gerekiyor. Trafik tamamen küçük yaşta alınan bir eğitim sürecidir ve bununla ilgili biz Emniyet Müdürlüğü olarak diğer kurumlarla beraber çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Trafikte uyulması gereken kurallar başta olmak üzere kaza anında emniyet kemerinin önemi için kurulan simülatör cihazı iki gün boyunca vatandaşlara emniyet kemerinin önemine anlatmak için öğretmenevi önünde bulunacak.