RİZE (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Engelliler Haftası dolayısıyla organize ettiği etkinliğe katılan 43 engelli, bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

Program çerçevesinde farklı ilçelerden İl Garnizon Komutanlığı'na yakınlarıyla gelen engelliler, kayıt işlemlerinin ardından askeri üniformalarını giydi.

Gün boyunca temel askerlik eğitimi alan engelli Mehmetçikler, öğle yemeğinden sonra yemin töreninin yapılacağı alana geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelli askerler, kendilerine verilen komutlarla yemin etti. 

Ant içme töreninin ardından Vali Ersin Yazıcı, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, terhis belgelerini teslim ettiği askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cansaran, zorunlu sağlık nedenlerine rağmen askerlik görevini icra eden Mehmetçikleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

"Asker millet" kavramını yegane temsil eden milletin Türk milleti olduğunu anlatan Cansaran, "Askerlik yemini ile bir günlük de olsa Türk milletinin ayrılmaz parçası olan TSK'nın saflarında kahraman Mehmetçikler yerlerini aldılar. Onurlu bir Türk vatandaşı gibi bayrak ve sancağımızın gölgesinde bize her ne şartta olursa olsun milletin hizmetinde olduğunuzu kanıtladığınız için teşekkür ederiz. Kısa da olsa sizi aramızda görmekten çok mutluyuz. Yaşama sımsıkı sarılmanız ve azminizle hepimize örnek oluyorsunuz" diye konuştu.

Törenin ardından engelli askerler, müzik eşliğinde halay çekip törene katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.