Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının 1. Oturumu bugün Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. Bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.
İnönü-1 ve İnönü-2 kışlalarının devri için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verildi. Büyükşehir Meclisi, toplantıda çok önemli bir karar aldı. Gündem maddeleri arasında yer alan, Mareşal Fevzi Çakmak Kışlasındaki Askeri hastane alanının Sağlık Bakanlığında kalması şartıyla, İnönü-1 ve İnönü-2 Kışlalarının Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili protokol imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verdi. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ortak raporu doğrultusunda kabul edilen maddede, “Belirtilen kışlaların kıymet taktir bedeli oranında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu bina, tesis, altyapı ve üstyapının çevre düzenlemesi dahil Org. Fahrettin Altay Kışlası’na yapılması ve inşaatlarının tamamlanmasından sonra devri ile ilgili yapılacak protokolü imzalamak ve gerektiğinde Org. Fahrettin Altay Kışlası haricinde farklı yerlerinde değerlendirilmek üzere görüş verilmesi ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi uygun görülmüştür” denildi.
II. OTURUM 12 HAZİRAN’DA
Malatya Büyükşehir Meclisi, Haziran Ayı toplantısının II. oturumunu 12 Haziran Cuma günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.