Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, "2015 yılına umutla bakıyoruz” dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Çalışkan, derneklerinin birçok faaliyete damga vurduğunu, bu çalışmaların 2015 yılında da artarak devam edeceğini söyledi. Çalışkani “Engelli Halk Oyunları ekibini kurmayı planlıyoruz. Yine Tiyatro ekibimizi kurmayı planlıyoruz. Şiir dinletisi yapacağız” şeklinde konuştu.
“2014 Yılı bizim için çok güzel geçti” diyen Çalışkan; “Sizlerin de ifade ettiği gibi koro çalışmalarımız beğeni yönünden artarak devam ediyor. Biz yılda 2-3 kez konser veriyoruz ve bunları ücretsiz veriyoruz” dedi.
Çalışkan, “Özellikle buradan belirtmek istiyorum adımızı kullanarak konser ve tiyatro yapan ikinci, üçüncü şahıs ve kişilere seslenmek istiyorum. Lütfen Engellilerin adını kullanmayın. Halkımıza da seslenmek istiyorum. Engellilerin adını kullanan bireylerden kesinlikle bilet almayın” diye konuştu.
“Niğde’de oluşturulmuş bir dernek var. Faaliyetlerimizi her platformda sunmaya çalışıyoruz.” Diyen Çalışkan; “Merak ettikleri bir şey olursa bizi arayarak, dernek binamıza gelerek, bizi ziyaret ederek bilgi alabilirler. Biz kesinlikle ücretli hiç bir şey yapmadık ve yapmayacağız. Engellilerimizi de kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Arayan arkadaşlarımız var, onlara bilgilerini veriyoruz. Biz bu tür açıklamaları yapıyoruz, halkımız bilinçlensin diye. Bize daha çok destek versinler diye. Bu arada 70 civarında üyemize akülü araba dağıtımımız oldu. 2015 Yılı gelince koromuzu tanıttık. Koro çalışmalarımızı sayımızı artırarak devam edeceğiz. Engelli Halk Oyunları grubu yok. O dikkatimizi çekti. Gittiğimiz yerlerde Halk Oyunları tek sistemmiş gibi sadece kızlarımız çıkıp oynuyorlar. Biz onları izlerken neden bizde olmasın dedik? Engelli Halk Oyunları ekibini kurmayı planlıyoruz. Yine Tiyatro ekibimizi kurmayı planlıyoruz. Şiir dinletisi yapacağız. Herhangi bir kurumun etkinliği olduğunda biz de olalım" diye konuştu.