Gümüşhane’de lise takımı olarak kurulan ve bugün Voleybol Erkekler birinci liginde mücadele eden Gümüşhane Torul Gençlik’in aşıladığı voleybol sevgisi il genelinde bu spora olan ilgiyi en üst seviyeye taşırken, yeni yeteneklerin de yetişmesine sebep oluyor.
Gümüşhane’de yıllardan beri amatör futbolda söz sahibi olan Türk Telekomspor oluşturduğu voleybol takımıyla, profesyonel liglerde hem erkekler hem de bayanlarda temsilcisi bulunan Gümüşhane’nin üçüncü temsilcisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Gümüşhane’de 19 yıl önce kurulan Telekomspor, bu kez voleybol branşına destek vererek son iki yıldır oluşturduğu voleybol takımıyla Bölgesel Amatör Ligde mücadele ediyor. Gümüşhane Telekomspor, bu yıl ise üçüncü lige yükselme mücadelesi veriyor.
Bu kapsamda yarı final maçlarını 30-31 Ocak -1 Şubat tarihlerinde Rize’nin Fındıklı ilçesinde gerçekleştirecek olan Gümüşhane temsilcisi, yenilediği kadrosuyla üçüncü lig parolasıyla hazırlıklarını sürdürüyor.
Antrenör Selçuk Yiğit yönetiminde Aydın Doğan Spor Salonunda müsabakalara hazırlanan Gümüşhane Telekomspor, yeni transferlerle oluşturduğu ekibiyle Rize engelini aşmayı planlıyor.
“İYİ BİR EKİP OLUŞTURDUK”
Antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Antrenör Yiğit, yeni transferlerle geçen yıl ki kadrodan daha iyi bir kadro oluşturduklarını ve iyi bir ekiple mücadele ettiklerini belirterek, hedeflerinin üçüncü lig olduğunu söyledi.
Üçüncü lig final müsabakaları öncesinde son virajın Rize Çayeli ve Artvin Arhavi ile yapılacak olan üçlü turnuvayla alınacağını kaydeden Yiğit, takımına güvendiğini sözlerine ekledi.
Kulüp Başkanı Hüseyin Karasoy ise antrenmandaki sporcularına moral ziyareti gerçekleştiğini, yarı finalin ardından final müsabakalarında da etkili bir oyun ortaya koyarak üçüncü lige yükselmeyi amaçladıklarını ifade etti.
“TÜRK TELEKOM OLARAK HER ZAMAN SPORUN YANINDAYIZ”
Gümüşhane Telekomspor’un 1996 yılında kurulmasına rağmen bugüne kadar hep futbol branşında amatör liglerde olduklarını fakat son iki yıldır yoğun talebin de etkisiyle voleybol branşında da faaliyet göstermeye başladıklarını dile getiren Karasoy, “Kurum olarak futbolda sürdürdüğümüz mücadelemiz ve katkımızı iki yıldır voleybol branşında da sürdürüyoruz. Son dönemde ilimizde voleybol sporu ilgi görmeye başlayınca bizde gençlerimize destek olma noktasında kulübümüz bünyesinde bir takım oluşturduk. Türk Telekom Türkiye’nin 81 ilinde sporun tüm branşlarına destek veren bir kurum. Amatör ve diğer sporlarda katkı sağlıyoruz. Amacımız gençlerin önünü açmak. Türk Telekom olarak her zaman sporun yanındayız.” diye konuştu.