Sivas İl Özel İdaresi, merkez ve ilçe köylerinde katı atıkların toplanması amacıyla bin adet çöp konteynerinin ihalesini gerçekleştirdi.
Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye Birlik Başkanı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile komisyon üyeleri katıldı.
Köylerde yaşayan vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmak için başlatılan çalışmalar kapsamında bin adet 770 litrelik ‘Sıcak Daldırmalı Galvaniz Çöp Konteynerinin’ ihalesine farklı illerden firmalar katıldı.
Köylere dağıtılacak çöp konteynerlerindeki katı atıklar haftanın iki günü İl Özel İdaresi ekiplerince toplanarak çevre kirliliğinin önüne geçilecek.
İhale sonrası görüşlerini dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, köylerde çöp toplamak için somut adımlar atmaya devam ettiklerini belirterek, "Bin adet konteyner alımının ihalesini gerçekleştirdik. Modern yaşamın temel kuralları olan düzenli çöp toplama ve toplanan çöplerin bertaraf edilmesi köylerimizde de sağlanacak." dedi.
Düzenli çöp toplama işlemlerini 3 yıl içerisinde nüfusa endeksli olarak tüm köylerde uygulamayı hedeflediklerini dile getiren Ayhan, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan hibe edilen 4 araç ve elimizde olan diğer araçlarla beraber haziran ayı içerisinde bu sistemi uygulayacağız. Sivas’ın bütün ilçe köylerinde düzenli çöp toplanması ve çöplerin bertaraf edilmesi ile diğer iş ve işlemleri hummalı bir şekilde yapmayı hedefliyoruz. Sivas İl Özel İdaresi yenilikleri takip etmeye, vatandaşlara en hızlı ve çözüm odaklı hizmet götürmeye, en önemlisi de kırsalın yaşam standartlarını yükseltmeye devam edecektir." diye konuştu.