Akçadağ siyasetinin yetiştirmiş olduğu en önemli siyasi figürlerinden biri olarak gösterilen Mimar Hasan Atay, hem Malatya hem de Akçadağ siyasi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
2015 Milletvekili seçimlerinde kimlerin milletvekili adayı olarak gösterileceğinin çok fazla önem arz etmediğini belirten Atay, "Vatandaş Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyor. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar sürsün anlayışı ile, vatandaşımız yine AK Parti diyecektir.AK Parti iktidarına alternatif bir siyasi yapı bugün itibariyle ne Malatya’da nede başka bir noktada yok.Malatya halkının çok büyük bir bölümü de resme böyle bakıyor.Bu bağlamda Malatya özelinde AK Parti oylarını koruyacaktır"dedi.
Atay, 2015 Milletvekili seçimlerinde aday adayı olmayacağını belirterek, "Bu çerçevede bir çalışmam yok.Siyasi kulislerde ismimizin milletvekilliği için zikredilmesini vatandaşlarımızın bizlere karşı göstermiş olduğu bir teveccüh olarak değerlendiriyorum. Tekrar ifade ediyorum, milletvekilliği aday adaylığı için bir çalışmam yoktur"dedi.
Atay, "Akçadağ’da genel anlamda siyasi bir heyecan görmüyorum.Heyecanın olmadığı yerde başarı olmaz.Akçadağ’da siyasi heyecan tekrar canlandırılmalı bunun için ilçenin kanaat önderlerinin,iş adamların ve iç siyasi figürlerinin bir araya gelmesi lazım. Akçadağ nasıl üçüncü merkez ilçe yapılabilir bunların istişare edilmesi gerek. Birlik ve beraberliğini sağlamış iç dinamikleri ile barışık bir Akçadağ üçüncü merkez ilçe olma yolundaki en büyük engeli aşmış olacaktır"ifadelerini kullandı.
Ali Kazgan’la Akçadağlıların dokusu tutmadığını ileri süren Atay, şunları söyledi:
"En azında bugün itibariyle böyle bir resim var. Başkan belediyenin borçlarına odaklanmış görünüyor. Kamu kaynakları ve belediyenin gelirleri ile Akçadağ Belediyesi’nin borçlarının bir dönem içerisinde kapatılması mümkün değildir. Dolayısıyla belediye gelirlerinin arttırılması lazım. Ali başkan alternatif kaynaklar bulmak zorunda. Bu kapsamda Avrupa Birliği destekli hibe projelerinde yararlana bilir. Kamu kaynakları dışında arayışlar sürerken; öte yandan belediye olarak hizmet sİrkülasyonunun devam etmesi elzem olan bir konudur. Bu anlamda Ali Başkan, başkan yardımcılarını belirlemeli. Bu saate kadar başkan yardımcılarının belirlenmemiş olması Ali Kazgan’ın lehine olan bir gelişme değildir. Belediye yönetimi eşittir şirket yönetimdir. Şirketlerde ortaklar vardır. Sıkıntıların paylaşıldığı iş takibini sağlayan yöneticiler vardır. Ali başkan tek başına bütün işlere yetişmesi söz konusu olamaz. Başkan yardımcılarını belirlemiş, yeniden yapılanmasını tamamlamış bir Akçadağ Belediyesi ilçe için çok daha verimli olacaktır."
Arif Tutal’ın Akçadağ ilçe Başkanı olarak atanması Akçadağ için önemli olduğunu kaydeden Atay, "Tutal, partimizin içerisinde tabanda gelen bir arkadaşımız. Teşkilatlarda eşitlik ve bütünlük ilkeleri çok önemlidir. Tutal, teşkilat içerisinde eşitliği ve bütünlüğü sağlayarak, Belediye Başkanı Ali Kazgan ile uyumlu bir birliktelik oluşturursa hizmet anlamında Büyükşehirden önemli destek alınır diye düşünüyorum" diye konuştu.