Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü personeline, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın eğitimi verildi.
Orman yangınları ile daha etkin mücadele edilmesi amacıyla Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim ve tatbikata Tavşanlı ve Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü Orman İşletme Şefleri ve fiilen Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına müdahale eden arazöz, su ikmal aracı ve ilk müdahale araçlarında görevli şoför, operatör ve işçiler katıldı.
Bölge Müdürü İbrahim Ergüven’in de bizzat katıldığı yangın eğitiminde Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Eracar, Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü A. Yavuz Helvacı, Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Mehmet Erginbay, İşletme Müdür Yardımcısı Güryay Volkan Andiç, İş Güvenliği Uzmanı Orman Mühendisi Başar Kavcin, Makine Mühendisleri Akif Eltan ve Gökhan Sezgin de hazır bulundu.
Orman İşletme Müdürlüğü Kayı Deposu’nda düzenlenen eğitim de, 2015 yılı yangın sezonuna hazırlık kapsamında tüm yangın işçilerinin kişisel yangın malzemelerinin teslimi ve kontrolleri yapıldı. Arazözlerde bulunan yangın malzemeleri teker teker gözden geçirilirken, eksik olanların tamamlanması sağlandı.
Eğitimde yangına müdahalede dikkat edilmesi lazım gelen hususlarla ilgili bilgiler verilirken, ekiplerin üzerlerinde bulunması lazım gelen teçhizatlar hakkında da bilgileri tazelendi. Arazöz kullanımı, yangın organizasyonu ve haberleşme, telsiz kullanma, müdahale teknikleri, araç gereç ve ekipman kullanımı, kişisel koruyucu donanım kullanımı ve iş güvenliği tedbirleri konusunda tüm personel bilgilendirildi. Eğitimin ardından en hızlı ve en dikkatli ekibi seçmek için yarış gerçekleştirildi.
Ekipler, önceden belirlenen mesafedeki hedef noktaya en hızlı ve en dikkatli biçimde hortum çekerek su müdahalesinde bulunmak üzere kıyasıya yarıştı. Hortumları birbirine ekleyerek belirlenen mesafeye ulaşmaya çalışan ekipler çok büyük mücadele verdi.
Yangın mahalline ilk 15 dakika içerisinde ulaşmanın önemini vurgulayan Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, “Orman yangınlarıyla mücadele sezonumuz başladı. Teoride öğrenilen ve hafızada mevcut bulunan bilgiler tüm İşletme Müdürlüklerimizde yapılan bu tatbikatlarla pekişiyor. Sezonda vatandaşlarımızın orman yangınları hususunda hassas olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir yangın ve duman gördüklerinde ‘Alo 177’ yangın ihbar hattına bildirmelerini talep ediyoruz. Bunu bildirdiği takdirde vatandaşlık görevini yaparak, çok büyük bir fayda sağlayacaktır” dedi.(EFE)