Katar’ın ev sahipliğini yapacağı 24. Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası başlıyor.
4 grupta 24 takımın mücadele edeceği 2015 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası yarın Katar ile Brezilya arasında oynanacak açılış maçı ile başlayacak. Müsabakalar Doha’daki Ali Bin Hamad Al Attiya Arena ve Duhail Hentbol Salonu ile Lusail kentindeki Lusail Sports Arena’da oynanacak.
A grubunda ev sahibi Katar, Brezilya, Şili, Belarus, Slovenya ve İspanya mücadele edecekken, B grubunda Hırvatistan, Bosna-Hersek, Avusturya, Makedonya, İran ve Tunus yer alıyor. C grubunda Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Fransa, İzlanda, İsveç bulunurken, D grubunda Danimarka, Polonya, Arjantin, Almanya, Rusya, Suudi Arabistan takımları mücadele edecek.
24 Ocak’ta tamamlanacak grup maçlarında ilk dört sırayı alan takımlar, 2. tura yükselecek. Şampiyona 1 Şubat’ta oynanacak final maçıyla sona erecek.
Bugüne kadar yapılan şampiyonalarda dörder kez altın madalya kazanan Fransa, Romanya ve İsveç kupayı en fazla kaldıran takımlar oldu. Almanya ve Rusya 3 kez, son şampiyon İspanya 2 kez, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Yugoslavya da birer kez kupayı kazandı.
Ayrıca, Bosna-Hersek ve İran ilk kez Dünya Şampiyonası’nda boy gösterecek.